Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Noréns första runda – inget att prata om

Henrik Stensons tunga dag följdes upp med ännu ett svenskt misslyckande i US Masters. Alex Noréns 75 slag var inget att berätta hem om för vänner, bekanta och golfentusiaster. Tyckte han – och valde att inte ge intervjuer.

Alex Norén på inledningsrundan av US Masters.Bild: Christer Höglund/TT
Tre slag över par och drömmen om en framskjuten placering i årets första major ser redan ut att ha försvunnit. Det ska mycket till för att Norén, delad 63:a inför andra rundan, ska hamna på rätt sida om kvalgränsen.
Klarar han inte det, gör han sina tredje raka ”halva” Masters på Augusta National Golf Club.
Det började annars bra, med en tvåmetersputt i hål för en birdie på hål 2. Men ett alldeles för kort utslag på det första korthålet, hål 4, gav en bogey och där började uppförsbacken. Det blev ytterligare två bogeys samt en dubbelbogey på det långa hål 10, som förstörde scoren, en birdie på vackra 13:e till trots.
På vägen till klubbhuset stannade Norén kort till för att växla några ord med några åskådare. Via en medlem av arrangörsstaben hälsade han sedan att han inte ville ge några intervjuer.
Norén slår ut 15.25 på fredagen, Stenson 18.54.
Gå till toppen