Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bort med klämmisar och in med tuggmotstånd – ”Barn måste få greja med maten i munnen”

Låt barn äta riktig mat från början, men skippa socker, processad mat och puréer. Det menar Ann Fernholm och Kajsa Lamm, författare till ”Stora boken om barn och mat”.

”Barn måste lära sig att äta”, säger Kajsa Lamm, en av författarna till Stora boken om barn och mat.Bild: Ingemar D Kristiansen
Ann Fernholm är vetenskapsjournalist och doktor i molekylär bioteknik, Kajsa Lamm är logoped och arbetar med barn och ätsvårigheter. Med ”Stora boken om barn och mat” vill de uppmuntra föräldrar att ge sina barn riktig mat från början: bort med klämmisar och in med tuggmotstånd. I boken kombineras ny forskning med författarnas respektive yrkesexpertis och enkla recept.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen