Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stenson bjöd barnen på läcker birdieputt

När frun Emma och barnen Alice och Kalle kom och tittade ville förstås Henrik Stenson bjuda på något extra. Vad sägs om bästa rundan hittills i Masters och en tiometersputt till en birdie på sista hålet? – Det är svårt att inte vara glad när man får se sina barn, säger han.

Henrik Stensons 67 slag var han bästa runda hittills i US Masters.Bild: Christer Höglund/TT
Stenson och hans caddie Fanny Sunesson fick mest kämpa under de inledande 36 hålen i US Masters på Augusta National.
Världsstjärnan var märkbart frustrerad, smått uppgiven.
Först när han berättade att familjen (äldsta dottern Lisa valde att vara med en kompis) var på ingång till helgen bjöd han på ett leende.
Och han fick många tillbaka på lördagen – i synnerhet när han bjussade alla på golfgodis med dagens sista slag. När birideputten smet i koppen lyfte Alice från sin stol och vinkade till pappa, som log tillbaka medan Sunesson vinkade tillbaka.
– Hon piggar alltid upp, säger Stenson om yngsta dottern som emellanåt sprungit in på banorna när hon sett pappa spela.
– Här uppför hon sig lite bättre, fortsätter Stenson och skrattar.
Han kunde också uppfylla ett löfte till sonen.
– Kalle har velat komma hit. Det är inte en barnvänlig vecka här alla gånger med mycket folk och svårt att se och så. Han verkar nöjd, även om han är lite blyg. Men han tyckte det var kul att få se det ”live”.
Birdieputten var en snygg slutvinjett på en runda där Henrik Stenson visade att det finns betydligt mer i honom än han visade i torsdags och fredags i Georgia.
Stenson gjorde ingen besviken på den tredje rundan. 67 slag och fem under par förde honom en bra bit upp i resultatlistan. En söndagsavslutning i samma stil och han kan vara med och fajtas om en topp tio-placering i årets första major.
Rundan var hans 47:e i Masters sedan debuten 2006. Fram till lördagens 67:s hade han som bäst noterat två rundor på 69 slag.
Stenson står inför sista rundan på 213 slag (74–72–67) och är tre under par.
– Det är en skönare känsla att sätta en tio-tolvmetersputt än att göra en dubbelbogey (fredags). Annars var det birdies på alla par-femmor och två bonusputtar. Jag satte en lång på 16 och så den på 18. Man behöver få i några puttar under veckan och man kan väl inte säga att vi haft jätteflyt de första dagarna.
– Jag har fortfarande lite jämna plågor med det långa spelet, men vi krigar på. Och det är så klart alltid roligare med en låg score, säger han.
Alex Norén gick en ny, tung runda. Den bäst rankade svensken på världsrankningen får inte sitt spel att stämma. 36-åringen, som gör sin första helg i säsongens första major, gick runt på 75 slag, tre över par, precis som i torsdags.
– Det är ganska likt de tidigare dagarna. Inte så bra och ganska segt, men hela grejen att få spela här och i helgen betyder mycket i slutändan.
– I stället för att åka hem får jag två tävlingsrundor. Karriären är upp och ned, men det är bättre att spela än inte, säger han.
När han gick in låg han 65:a – sist av alla spelare som är kvar i tävlingen. Stannar han på den positionen kan han få gå med klubbmedlemmen Jeff Knox som markör.
Fakta

Stensons siffror i Masters

Resultat efter 54 hål: 213 (74–72–67).

Eagles: 0.

Birdies: 14.

Par: 32.

Bogeys: 6

Dubbelbogeys: 1

Trippelbogeys: 1

Puttar: 87 (1,61 per hål).

Gå till toppen