Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EVS klart för ny SM-final – trots en nervig start

Lindesberg bjöd på hyfsat motstånd, i halva matchen, men till slut säkrade EVS sin femte raka SM-final.

Lindesberg bjöd på bättre motstånd än tidigare, i alla fall stundtals, men efter tre raka segrar är EVS klart för SM-final.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-semifinal 3:5
Engelholm-Lindesberg 3–0
Lindesberg var piskat att vinna den här matchen, för att ha en chans att nå SM-finalen i volleyboll, men oddsen förbättrades knappast av att den förra EVS-centern Elsa Arrestad inte kom till start. Hemmalaget hade däremot helt ordinarie uppställning och valde den här gången att starta med Matilda Ekholm som högerspiker.
Första set blev en riktig rysare, där hemmatjejerna verkligen fick bekänna färg. Lindesberg servade riktigt bra och deras försvarsspel imponerade gång på gång, så trots att EVS ledde hela tiden kom aldrig något rejält ryck. Vid 24–22 räddade gästerna två setbollar, men sedan avgjorde Mary-Kate Marshall både 25–24 och 26–24 och på sista bollen efter en pass från liberon Klara Andersson.
Engelholm var sedan loss en bit in i det andra setet, bland annat med 10–4, men Lindesberg vek egentligen aldrig ner sig och så sent som vid 16–14 skiljde det bara två bollar. Till slut rann det ändå iväg, främst tack vare en bra serveserie av Sophie Carpentier och 25–16 är trots allt klara papper. Tilde Thun fixade en setboll, till 24–16, tack vare ett ess och sedan avgjorde Mary-Kate Marshall återigen på den sista poängen.
I det tredje setet satte EVS-are gasen i botten direkt och nu var Lindesberg aldrig med. 3–0 blev 8–3 och 12–4 – och sedan var det inget snack. Gästerna kröp visserligen närmare ett tag, vid 17–12 tog EVS-tränaren Patrick Aparicio rentav en timeout, men till slut blev det 25–15, sedan Julia Axelsson Svärd satt ett serveess och Lindesberg slagit ut på första matchbollen.
Tack vare den här segern är EVS klart för sin femte raka SM-final. Den avgörs också i en serie, i bäst av fem matcher, och inleds med en hemmamatch nästa måndag, på annandag påsk. Motståndare blir antingen Örebro, som leder den andra semifinalen med 2-1 i matcher, eller Hylte/Halmstad.
Gå till toppen