Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Division 1 södra Götaland 2019

Hittarp och Isabelle Angel lyfte direkt

På fel position och vingklippt som spelare ifjol. Klubbytet till Hittarp har gjort susen. Nyförvärvet Isabelle Angel frälste nykomlingen i säsongspremiären.

Isabelle Angel jublar efter ett av sina två mål.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
DIVISION 1
Hittarp 2 (1)
Lörby 1 (1)
I höstas åkte Glumslöv ur tvåan. Högerbacken Isabelle Angel ville varken följa med ner eller spela på en ovan position längre. När nykomlingen i division 1, Hittarp, hörde av sig behövde hon ingen längre betänketid för att ta beslutet.
– Det var riktigt tråkigt att spela back. Jag har ju alltid varit anfallare annars och trivs bäst som det.
Jo, tack, det kunde de flesta på Laröds idrottsplats konstatera när Hittarp tog tre blytunga poäng i nykomlingsmötet.
Den här lördagen tryckte hemmalaget gasen i botten direkt. Redan i femte minuten stack Isabelle Angel i djupled, och slog till. Tog påpassligt vara på sin egen skottretur och nickade in ledningsmålet.
Halvvägs in i första halvlek tappade hemmalirarna initiativet. De korta anfallen hängde ihop med den dåliga passningskvaliteten. Lörby växte och kvitterade rättvist. Plötsligt kändes det som en öppen historia.
Hittarp pratade ihop sig i paus. Tryckte upp backlinjen högt, medan mittfältet tillsammans med anfallsparet Isabelle Angel och Mia Westerblad fick till ett synkroniserat presspel.
Tre minuter in i halvleken vann Isabelle Angel en löpduell och tryckte bestämt in 2–1. Efteråt pekade hon på rutinerade anfallskompisens betydelse.
– Vårt samarbete fungerar för att vi är bra på olika grejer. Mia är mer en targetspelare och jag går på djupet. Vi kompletterar varandra. Sedan får vi se hur det går när vi möter mer rutinerade backar. Det kanske inte blir lika lätt.
Du verkar ha hittat rätt i Hittarp?
– Absolut. Jag känner många här sedan tidigare. Och jag behövde utmana mig själv genom att spela högre upp.
Mittbacken Hittarps Filippa Saiyawong svarade för en prickfri insats.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Om Isabelle Angel iklädde sig den offensiva matchhjälterollen hittade man matchens stora lirare i Hittarps backlinje.
Med lugn och smartness styrde Filippa Saiyawong defensiven. Tog konstant rätt beslut när Lörby jagade kvittering i slutskedet.
Hon konstaterade att det är sådana här matcher Hittarp måste vinna om det inte ska gå som senast när klubben låg i division 1. Säsongen 2016 rasade laget ur. Filippa Saiyawong var med den gången.
– Mycket sitter i huvudet på oss spelare. Vi har en ny tränare och ett nytt spelsystem som vi måste ha tro på. Vi som lag ska tillsammans göra något vi kan känna oss stolta över.
Gå till toppen