Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Ärligt talat, det spelar ingen roll"

På annandag påsk inleder EVS finalspelet, men vilket lag står på andra sidan nätet?

Det har jublats mycket i årets EVS-gäng och nu är det snart dags för finaler. Men vem vill Engelholm möta där?Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter den imponerande 3–0-segern mot Lindesberg i söndags får Engelholm en dryg vecka på sig att ladda upp inför den första SM-finalen. Samtidigt går den andra semifinalserien, mellan Örebro och Hylte/Halmstad, vidare och under tisdagskvällen är det dags för fjärde matchen. Örebro leder med 2–1, men EVS-tränaren Patrick Aparicio försäkrar att han ligger lågt:
– Det är inget vi kan påverka och ärligt talat tycker jag inte att det spelar någon större roll, vilka vi får möta.
EVS har klar plusstatistik mot alla svenska lag den här säsongen och faktum är att Hylte/Halmstad är enda gänget som besegrat NV-skåningarna i år. Men det står 6–1 i inbördes möten (där vi räknat elitserien, play off-serien, SM och GP) mot Hylte/Halmstad och 4–0 mot Örebro.
– Vi ska fortsätta fokusera på vårt eget. Nu var vi lite slarviga i första set, innan vi fick göra några justeringar. Men när det gäller den andra semifinalen kan jag bara säga att det gärna får gå till fem matcher, ler Patrick Aparicio.
Hemvändaren Nellie Fredriksson håller med i resonemanget. Hon tycker inte heller att motståndet spelar någon roll, men Nellie har samtidigt en intressant fundering.
– Precis som Lindesberg är Hylte/Halmstad svåra att scouta, eftersom de har ganska många spelare de kan använda.
Även om motståndet inte är klart är det redan spikat att EVS börjar hemma, på måndag, annandag påsk.
– Nu får vi ett litet uppehåll och det ger oss viktig tid till återhämtning, konstaterar Patrick Aparicio. Men vi kommer att träna både på långfredagen och på påskdagen.
Bäst av fem gäller och enligt spelprogrammet går den andra finalmatchen, på bortaplan, antingen den 24 eller 25 april. Därefter har EVS en ny hemmamatch söndagen den 28 april, medan den 30 april och den 2 maj gäller om det behövs ytterligare SM-finaler.
Gå till toppen