Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Volleyboll: EVS i SM-slutspelet

EVS-arens comeback kan bära till guld – och blågult

Nellie Fredriksson har två gamla SM-silver i prishyllan – men nu hoppas EVS-aren att comebacken ska ge ett efterlängtat guld.

Nellie Fredriksson, här med Tilde Thun (nr 10), har gjort comeback i Engelholm och nu hoppas hon äntligen få vara med om att spela hem ett SM-guld.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-semifinal 3:5
Engelholm-Lindesberg 3-0
Hon har ärligt talat fått en ganska undanskymd roll i sin comeback, men Nellie Fredriksson stortrivs med volleyboll-livet, segrarna staplas på hög – och nu ser hon fram emot att äntligen få lyfta SM-bucklan.
– Det är ju därför jag gjort det här, det är därför jag ville hoppa med igen, säger EVS-spikern. Och skulle vi missa kommer jag att bli grymt besviken, det får vi bara inte göra.
Nellie Fredriksson har precis firat ännu en imponerande semifinalseger, Lindesberg bjöd visserligen på bättre motstånd än tidigare men det hjälpte inte långt. 3–0 (26–24, 25–16, 25–15) är återigen klara papper och efter två SM-silver, under den förra EVS-sejouren, ska det bära ända fram.
– Jag minns fortfarande att tv-sporten zoomade in mig i bild, när jag storgrät efter en av finalerna. Vi fick stryk av Katrineholm, två gånger om, och det svider fortfarande. Så det hade inte suttit fel med lite revansch.
Nellie Fredriksson är fostrad i klubben och debuterade tidigt i A-laget, men både 2010 och 2011 fick hon alltså nöja sig med SM-silver. Sedan bar det av till RIG i Falköping, innan det blev fyra år i USA.
– Jag funderade länge innan jag bestämde mig för att börja spela igen och jag måste väl erkänna att det är tuffare än jag trodde, att kombinera ett heltidsjobb i Helsingborg med volleybollen i Ängelholm. Men vi är ett härligt gäng och jag är bara glad att jag får vara med.
Den 24-åriga ängelholmaren sitter mest på bänken, men Nellie Fredriksson är inte besviken och hon har trots allt fått en ganska viktig roll i spelet. Mot slutet av seten brukar hon nämligen hoppa in i framlinjen, för att stärka upp i blocket.
– Det passar mig ganska bra och då får jag trots allt vara med och bidra även på planen. Som i första set, då var det riktigt tight när jag kom in och det skiljde bara någon boll innan vi lyckades avgöra.
Nellie Fredriksson byttes in även mot slutet av det andra setet, i ungefär samma läge, men annars kunde hon lugnt sitta och njuta av sina starka lagkamrater – och nu återstår bara SM-finalerna. Eller?
– Jag har inte tagit något beslut om framtiden. Eller jag vill egentligen inte säga något om den. Vi får helt enkelt se.
EVS-aren avslöjar trots allt att landslagschefen Ismo Peltoarvio helt nyligen varit i kontakt med henne och pratat om ett stundande läger. Så kanske-kanske får vi se Nellie Fredriksson även i blågula sammanhang igen.
– Nja, som sagt. Inga kommentarer, ler hon då.
Gå till toppen