Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Smygfilmade sexakt på toalett – döms till böter

2 000 kronor i böter och 5 000 kronor i skadestånd blev domen mot den 18-årige man från Helsingborg som smygfilmade när han hade sex med en jämnårig kvinna.

Händelsen inträffade när mannen och kvinnan firade nyår på en privat fest i Helsingborg. När de hade sex på en toalett filmade mannen akten utan kvinnans vetskap och medgivande. Efter en stund upptäckte hon vad som pågick och tog då ifrån mannen telefonen. Kvinnan trodde att hon raderade filmen men efter en tid blev hon varse om filmsekvensens existens, sedan en vän upplyste henne om att 18-åringen visat filmen.
Nyligen ställdes 18-åringen inför rätta och erkände då att han gjort sig skyldig till kränkande fotografering. För detta döms han nu till 40 dagsböter à 50 kronor. Den unga kvinnan hade begärt 15 000 kronor i skadestånd. Hon tillerkänns nu 5 000 kronor med motiveringen att det rörde sig om en några sekunder lång filmsekvens där endast hennes rygg var synlig.
Läs också 18-åring smygfilmade sex med ung kvinna
Gå till toppen