Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anrik Helsingborgsbutik i konkurs

Klädbutiken Nilssons mode i centrala Helsingborg har försatts i konkurs på egen begäran. Den anrika rörelsen har funnits i mer än 80 år.

Nyligen försattes bolagen bakom två butiker – Cenino Donna samt Zebra – på Kullagatan i Helsingborg i konkurs. Nu har även Nilssons mode vid Rådhustorget gått samma väg. Bolaget bakom är på obestånd och har försatts i konkurs på egen begäran.
Nilssons mode vid Rådhustorget sätter punkt. Bolaget bakom har försatts i konkurs på egen begäran.Bild: Lennart Kolmodin
Nilssons mode har varit en familjeägd verksamhet sedan 1936. Först låg butiken på Kullagatan. Efter att Rådhustorget rustats upp flyttade verksamheten dit i slutet av 1976. Sedan 1993 har butiken funnits i dagens läge på hörnet mot Kolmätaregränden.
Konkursen betyder slutet för den mer än 80-åriga verksamheten. Tre anställda berörs, förutom innehavaren.
– Jag ser inte att det finns någon möjlighet att hitta någon som vill ta över och fortsätter driva konfektionshandel av samma typ, säger advokat Peter Thörnwall, som är utsedd till konkursförvaltare.
Istället är det nu utförsäljning av de kläder som finns i butiken. Utförsäljningen pågår och avslutas under påskafton.
Nilssons mode har även förvaring av pälsar och Peter Thörnwall uppmanar de kunder som lämnat in sina plagg att hämta ut dem så fort som möjligt. De plaggen berörs inte av konkursen.
Läs också Två klädbutiker på Kullagatan i konkurs – förvaltare hoppas hitta ny ägare till en
Gå till toppen