Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Konstnärernas olika stilar visas upp på Vuxenskolan i Ängelholm

Olika tekniker och teman skapar konstnärsgruppen Olika stilar. Snart ställer de ut på Vuxenskolan i Ängelholm.

Gruppen Olika stilar med bland annat Barbro Johansson, Doris Eliasson, Lena Gavuzzi, Lillemor Blomsterberg och Christina Andersson ställer ut på Vuxenskolan.Bild: Tom Wall
Gruppen har inte haft någon gemensam utställning sedan man ställde ut i Gamla rådhuset för ett och ett halvt år sedan, i november 2017.
– Det tar tid att få ihop material till en ny utställning. Men nu känns det bra oss att visa upp vad vi gör, säger Christina Andersson.
Hon är en av de tre som varit med i gruppen Olika stilar hela tiden sedan starten 2006. Gruppen har sedan dess träffats på Vuxenskolan på måndagar.
Det finns inga krav på att tavlorna och skulpturerna ska vara på ett visst sätt. Motiven är både verkliga och påhittade.
Var och en får skapa som man själv vill så att det blir just olika stilar.
– Under åren har en del lämnat gruppen, medan andra har tillkommit. Det är roligt att vara några stycken när man skapar. Det inspirerar när man är flera samtidigt, säger Christina Andersson, som själv målar i akryl.
Detta är sjunde gången som Olika stilar ställer ut tillsammans.
Men under åren har medlemmarna i gruppen haft separata utställningar eller ställt ut med andra konstnärer vid flera tillfällen.
Förutom Christina Andersson finns verk av Lillemor Blomsterberg och Doris Eliasson, som båda målar akryl och akvarell, Barbro Johansson som jobbar i olja och akryl, samt Lena Gavuzzis oljemålningar och Kristine Jakobssons keramik med på den här utställningen.
Utställningen har vernissage i Vuxenskolans lokaler på Järnvägsgatan i Ängelholm långfredagen den 19 april klockan 13-16, och visas fram till den 27 april.
Gå till toppen