Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Lergöken cup lägger fiskespöt på hyllan

30 år av fiskehistoria har kommit till ett slut – Lergöken cup läggs ner. Grundaren Swen Johansson har kluvna känslor efter beslutet men säger att det inte kom oväntat. "Det bestämde vi redan i fjol".

1989 startades Lergöken cup. Varje sommar sedan dess har metartävlingen arrangerats men inte i år.Bild: Tobias Andersson
För många ängelholmare har metartävlingen längs med Rönne å varit ett givet inslag varje sommar. I år blir det inte så. Efter 30 år av engagemang har fisketraditionen kommit till ett slut.
— Det är kluvna känslor, säger Swen Johansson som är en av grundarna till Lergöken cups årliga metartävling.
Tillsammans har de varit många medarbetare som jobbat för att anordna tävlingen. Många timmar har gått åt och även semestrar har brukats för att få allting att gå ihop.
Swen Johansson har varit engagerad i Lergöken Cup i många år.Bild: Tobias Andersson
— Engagemanget från medarbetarna, eller mitt team som jag brukar kalla dem, har varit helt fantastiskt. Så det känns vemodigt, säger Swen Johansson.
Anledningen till att verksamheten nu läggs ner beror på flera saker. Bland annat på att medarbetare fallit ifrån, men även på grund av det allt mer komplicerade evenemangstillståndet. Men framför allt på tidsbrist.
— Jag har drivit stora delar av arbetet själv. Det tar väldigt mycket tid och kraft, vilket är synd, jag är visserligen 58 år men känner ändå att jag har mer att ge.
Metartävlingen har varit ett populärt event för hundratals fiskare varje år och tycks ha varit ett välkommet inslag bland ängelholmarna.Bild: Tobias Andersson
Vad framtiden håller är dock ovisst.
— Jag har inte kastat in handduken än. Men tävlingen som den ser ut idag kommer inte vara kvar. Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla fantastiska deltagare. Men även för hjälp från kommunen, polis och det privata näringslivet. Det har varit fantastiska år som jag är väldigt stolt över, säger Swen Johansson.
Gå till toppen