Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Unga EVS-are vände till ett nytt SM-guld

Här är det unga EVS-gänget som redan plockat hem ett SM-guld till klubben.

Här är tränarna Conny Petersson och Johan Pahlin och hela det glada guldlaget från Engelholm.Bild: Foto: Privat
Samtidigt som Engelholms seniorer laddar för ännu en volleyboll-final bevisar klubbens ungdomslag att framtiden borde vara tryggad för flera år framåt. Vid U16-SM i Falköping tog nämligen EVS hem ännu ett mästerskap.
– Stundtals spelade vi med en uppfinningsrikedom som påminner om mycket äldre spelare, berömmer Conny Petersson.
Tillsammans med Johan Pahlin är Conny en av tränarna för det unga guldlaget, men inför den här säsongen breddades ledarstaben med de tidigare elitspelarna Minni Flemark och Kim Andersson. Dessutom har herrlagets rutinerade spelfördelare Robert Jonsson ställt upp och hjälpt till med passarträningen.
– Allt detta gjorde att vi var det mest kompletta laget, konstaterar Conny Petersson. När de andra har en eller två bra spelare har vi ett helt lag, plus en bänk där alla kan och gör poäng.
Engelholm spelade sex matcher, det blev seger i samtliga och bara tre tappade set. I semifinalen fick Ystad stryk med 2–1 och i finalen mot Sollentuna vändes ett 0–1-underläge till 2–1, efter 21-25, 25-22, 15-9. Högerspikern Thea Larsson, som dessutom är lagkapten, och förstapassaren Ella Petersson drar ett tungt lass, men även övriga i laget; Ebba Sundström, Philippa Tinnert, Saga Jemth, Sarah Jakobasic, Elin Andersson, Josefina Adolfsson, Ella Andersson och Elin Jönsson; bidrar.
– Det som verkligen avgjorde var lagkänslan. De som kommer in från bänken gör det med energi och glädje och alla stöttar varandra i svåra stunder, då är lagidrott vackert.
För två av de här EVS-spelarna väntar nu ännu större uppgifter. Thea Larsson och Ella Petersson är nämligen uttagna i det landslag som ska EM-kvala nere i Polen, 25-28 april.
Från USM kan vi också notera att Engelholms pojklag kom på sjätte plats och att Landskronalaget Kronan kom tvåa efter Lund i den röda gruppen; den något lägre nivån.
Gå till toppen