Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Campus siktar på att bli bäst i landet – tolv nya miljoner varje år ska ge spets och bredd

Sveriges första sjukhusspecialister, konstnärliga ledare utbildade för att klara #metoo och ingenjörer som förstår vad beställarna vill ha.
Med tolv nya miljoner årligen får Campus möjlighet att både bredda sin forskning och satsa på spetsforskning för att bli främst i Sverige på flera områden – om den lyckas.

”Jag är jättestolt att få sjösätta sju briljanta initiativ. Nu är det ni som ska jobba”, sa Annika Olsson. Campus rektor, som förmår att peka med hela handen, fick rungande applåder.Bild: Yvonne Johansson
– Det här är hur spännande som helst. Med de här anslagen kan Campus stå i framkant i Sverige, om vi lyckas. Det här är bra pengar, för de ger oss möjlighet att våga satsa på riskprojekt. Om ett och ett halvt år ska vi utvärdera vad projekten levererat, säger Campus rektor Annika Olsson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen