Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HBO ogillar Trumps ”Game of thrones”-tweet

”Game of Trump”? Ett Twitterinlägg signerat Donald Trump har väckt tv-bolaget HBO:s ilska.Bild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Tv-bolaget HBO är inte förtjust i att USA:s president Donald Trump anspelar på kassakon ”Game of thrones” i en kommentar till offentliggörandet av den så kallade Mueller-rapporten.
I ett twitterinlägg har Trump bifogat en bild på sig själv, med ryggen vänd mot kameran och omhöljd av någon sorts rök eller dimma, och orden ”Inget samröre, ingen obstruktion. Till alla hatare och vänsterradikala demokrater: GAME OVER.”
Det är de två sista orden, som är skrivna med samma typsnitt som ”Game of thrones” använder, och som anspelar på det första ordet i seriens titel, som HBO vänder sig mot.
”Även om vi kan förstå entusiasmen för 'Game of thrones' nu när den sista säsongen har haft premiär föredrar vi ändå om våra varumärken inte används för politiskt bruk”, hälsar tv-bolaget i ett pressmeddelande, skriver Entertainment Weekly.
Gå till toppen