Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vass kaviartub hittad i fårhage: ”Den låg i närheten av där djuren äter”

För en månad sedan upptäcktes en uppskuren kaviartub i en fårhage på Exercisfältet. Fåren hade kunnat få inre skador om de ätit den. I tisdags hittades ytterligare en tub.
– Jag tycker att det är fruktansvärt, säger Britt-Marie Persson som är gatuchef.

Det var djurskötaren Joakim Ahlgren som gjorde upptäckten i en hage där 22 får betar. De tillhör Karlslunds djurpark.
– Han har sett det en gång tidigare men då tänkte han att tuben hade blåst in. Men nu hände det igen och tuben låg i närheten av där djuren äter, säger Britt-Marie Persson.
Det var en avklippt kaviartub med vassa kanter. Om fåren hade ätit den kunde de ha fått inre skador.
– Jag tycker det är fruktansvärt om det är gjort med ovilja.
– Vi bestämde oss för att polisanmäla det. Det kanske kan leda till att folk som är ute och promenerar förbi med hundar eller så tittar lite extra noga.
Än så länge har det inte synts några tecken på att något av de 22 fåren har kommit till skada.Bild: Lisa Skeppstedt
Karlslunds djurpark har vid ett flertal tillfällen utsatts för djurplågeri och stöld, bland annat stals en Skånegås för ett år sedan. Därför har en rad åtgärder gjorts.
– Vi har alltid beredskapsjour över helger, och även bevakningsgruppen är där titt som tätt. Och på vissa ställen har vi gjort dubbelstaket.
Har ni funderat på fler åtgärder nu?
– Nej, så långt har vi inte kommit ännu.
Om kaviar är något som fåren tycker om särskilt vet inte Britt-Marie Persson.
– Jag vet att de tycker om salt och kaviar är ju lite salt. Men annars vet jag inte om just kaviar är någon favorit för fåren. Men de är lite nyfikna ju. Ligger det något i hagen som inte brukar ligga där vill man ju titta vad det är för någonting.
Än så länge har det inte synts några tecken på att något av de 22 fåren har kommit till skada. En anmälan är gjord om försök till djurplågeri.
Gå till toppen