Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hop-on-hop-off-bussen i Kullabygden letar pengar

Rutten är spikad och bussbolaget är bokat. Nu ska det bara hostas upp pengar också. Föreningen Kullabussen måste få ihop 150 000 kronor.

Arbetet med en busslinje i Kullabygden där man kan hoppa av och på som man vill går nu in i ett intensivare skede.Bild: Kalle Lind
Arbetet med att få igång en busslinje enligt storstadsmodell hop-on-hop-off i Kullabygden är i full gång. Tanken är att man ska kunna gå av och på efter behag.
En förening drog igång i vintras på initiativ av Ann-Lie Fejne på Flickorna Lundgren. Och i februari stod det klart att man fått 40 000 kronor i bidrag från EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling.
Läs också Hop-on-hop-off-buss till turistmålen i Kullabygden i sommar
Sen dess har man nu fått till ett avtal med ett bussbolag. Tanken är att rutten ska starta i Helsingborg och sen köra via Höganäs norrut mot Kullaberg och fyren. Sen tillbaka via Brunnby, Arild, Skäret, Jonstorp och tillbaka till Helsingborg igen.
Ann-Lie Fejne hoppas att föreningen ska få ihop 150 000 kronor så att hop-on-hop-off-bussen i Kullabygden blir verklighet i sommar.Bild: Sven-Erik Svensson
Men ännu är inte allt klart för ombordstigning. Föreningen är i behov av företag och privatpersoner som kan tänka sig att stötta busslinjen ekonomiskt.
– Vi behöver ha partners och kan inte starta annars, säger Ann-Lie Fejne.
Höganäs kommun stöttar med 25 000 kronor. Helsingborgs stad uppvaktas också, men därifrån har man inte fått besked än. Swedbank har också valt att lägga 5 000 kronor. Och Flickorna Lundgren pytsar in lika mycket.
– Vi behöver få in 150 000 kronor för att inte riskerar något, säger Ann-Lie Fejne.
De som går in som partners får sedan visa upp sig i den folder som ska tryckas upp.
– Jag upplever ett stort intresse och många har sagt att de tycker att detta är jättebra.
Arbetet med att hitta pengarna ska nu intensifieras.
– Vi ska ringa runt både till företagare och folk som bor här.
Kullabussen är tänkt att rulla från första helgen i juli till första veckan i augusti.
– Det kommer att kosta 175 kronor för en 24-timmarsbiljett.
Gå till toppen