Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu vankas det långhelg – här är påskens 10 bästa nöjestips i NV-Skåne

Påsk och konstrunda! Vad mer kan man önska sig? Många klubbar håller dessutom extraöppet i helgen. Ursäkterna för att inte dansa bort chokladpralinerna är därmed nära noll.

Jill Johnson bejakar sina rötter.Bild: Magnus Ragnvid

Se Jill Johnson äntra klubbscenen

Det var många år sedan Jill Johnson spelade på de mindre scenerna. Nu återvänder 45-åringen från Ängelholm till spelplatserna där hon en gång inledde sin karriär. Turnén ”My remedy tour” bjuder på gammalt och nytt material ur den låtskatt som växt sig stor sedan genombrottet i Melodifestivalen 1998.
Fredag klockan 21–00, The Tivoli, Helsingborg.
Under påskhelgen myllrar Skåne av konst.Bild: Hussein El-alawi

Åk på konstrunda

Konstrundan i nordvästra Skåne firar 25-årsjubileum. Totalt öppnar 143 konstnärer upp sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Gör slag i utflyktsplanerna och beskåda alltifrån veteraner till nykomlingar, som nyöppningen av Galleri Viken där Helsingborgskonstnären Peter Arnesson blir förste utställare.
Pågår till och med den 28 april.
I helgen ges det en ny chans till att hamstra vinylskivor.Bild: Lars Brundin

Gå på skivmässa

Fyll påskägget med gamla skivor i stället för godis. Vinylsamlare från Sverige, Danmark, Finland och Tyskland dukar upp med nostalgiska plattor till försäljning.
Fredag klockan 11–15, Oxhallen, Bredgatan 25, Helsingborg.
Hampus Nileskog är en av två Landskronabor som driver TNK bar & nattklubb.Bild: Sven-Erik Svensson

Besök Landskronas nya klubb

TNK har bara hållit öppet i drygt en månad, men håller fanan högt i gamla Tages lokaler. Malmödj:n Kevin Romé gästar under fredagen. På påskafton står Lord Bacon i dj-båset med uppgiften att skapa schlageryra.
Fredag och lördag klockan 23–sent, TNK bar & nattklubb, Stora Norregatan 6, Landskrona.
Linda Lyckemyr & The New Family.Bild: Tina Andersson

Lyssna till nordvästskånsk country

Klippanartisten Linda Lyckemyr & The New Family hör hemma i den skånska myllan, men låter som om de härstammade från countrybältet i USA. Repertoaren består av såväl eget material som tolkningar av Buck Owens, Connie Smith och Heather Myles musik.
Fredag klockan 20, Charles Dickens bar & scen, Södergatan 43, Helsingborg.
50 Shades Of Ink samlar tatuerare från hela landet på Sundspärlan.Bild: Niklas Gustavsson

Gå på tatueringsmässa

Den årliga mässan ”50 shades of ink” badar inte bara i bläck och kroppskonst. Förutom drop in-tatuering och inspiration till kommande gaddningar blir det livemusik med bland andra Hellsmoke, Vanquisher och Metallica Jam under helgens två efterfester.
Fredag till söndag, klockan 12.00–22.30, Sundspärlan, Fältarpsvägen 60, Helsingborg.

Fira påsk på Harrys

Under långfredagen går det att slå klackarna i taket både på Harrys i Ängelholm där det hålls after work och i Helsingborg. Påskafton är det däremot endast öppet i Sundets pärla, med Dj Jonte parkerad vid mixerbordet.
Fredag klockan 15–19, Harrys, Storgatan 49, Ängelholm.
Fredag och lördag klockan 23–04, Harrys, Järnvägsgatan 7, Helsingborg
Tomas Svensson och Tomas Hall.Bild: Foto: Privat

Sväng om på Ekebo

Dansbandsveteranerna Perikles sätter tonen för påskdagen och spelar hits från 70-, 80- och 90-talen. Den lokala duon Tomas & Tomaz följer samma spår som uppvärmning till avslutande gig med partybandet Pex and the Boys.
Söndag, klockan 22–02, Ekebo nöjescentrum, Axtorpsvägen 71, Munka Ljungby.

Dansa på Dandy

Någon som minns Julafton på Dandy? Påskdagen väntas gå i samma tecken när det vankas ”Dekadans”. Dj Spiik siktar på en favorit i repris. Med inspiration från London och Berlins klubbvärld spelas det house, tech house och techno.
Söndag klockan 23–05, Bruksgatan 2, Helsingborg.
Magnus Carlsson jubilerar.Bild: Rickard L Eriksson

Få ut det bästa av Magnus Carlsson

Tidigare sångaren i Barbados och Alcazar summerar sin 25-åriga karriär med showen ”Från Barbados till Gamla stan”. Tillsammans med en stor dansensemble ger Magnus Carlsson en jubileumsshow fylld av hits som bland annat lett till nära fyrtio guld- och platinaskivor och tre Grammisar.
Söndag klockan 19.30, Helsingborgs konserthus.
Gå till toppen