Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sommarjobben räcker till hälften av de sökande i Ängelholm

De kommunala sommarjobben räcker i år till knappt hälften av de sökande. Till Ängelholms 16- och 17-åringar finns 170 platser – något fler än vanligt.

Förutom att hjälpa till inom barn- och äldreomsorg finns platser på Järnvägens museum bland sommarjobben.Bild: Sven-Erik Svensson
360 ansökningar har kommit in för de kommunala feriejobben i Ängelholms kommun när tidsfristen gått ut.
I år finns det 170 platser, som alltså räcker till knappt hälften av de sökande. Det är något fler än de senaste åren.
– Det är ganska goda möjligheter att få ett jobb, säger Jonas Elfving, chef på arbetsmarknadsenheten.
Timlönen blir 68 kronor, och en stor del av jobben finns som vanligt inom barn- och äldreomsorg. Men även bland annat inom lokalvård, på stadsbiblioteket och Järnvägens museum.
Nytt för i år är några platser hos föreningen Alla kan, som årligen arrangerar Parasportfestival på Stortorget i Ängelholm.
Nytt för i år är feriejobb hos föreningen Alla kan, inför sommarens evenemang.Bild: Tidningen Hallå
Det blir lottning som i slutänden avgör vilka som får feriejobben.
– Då prioriterar vi den som inte har haft jobb tidigare, så några faller ifrån när vi börjar matcha. Har man sagt att man kan tänka sig många olika branscher och jobba alla perioder är chansen större, säger Jonas Elfving.
18-åringarna får dock skaffa jobb själva i år. Bara 16- och 17-åriga ängelholmare har kunnat söka de kommunala platserna den här gången.
Budgeten för feriejobben ligger kring en miljon kronor. Regeringens beslut att sänka arbetsgivaravgiften för unga under 18 år från den 1 augusti spelar in för Ängelholms kommun, enligt Jonas Elfving.
– Det gör att pengarna räcker till några fler.
Gå till toppen