Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spännande expeditionsfartyg bogserades genom Sundet

Lindblad Expeditions senaste nybygge National Geographic Endurance, passerade Helsingborg på långfredagskvällen en kvart i sju.

Bild: Göran Stenberg
Nu var det bara skrovet, som byggts på Crist SA yard i Gdynia, som bogserades av Duke II och Svitzer Thor i drygt åtta knop. De är på väg till Ulstein Verft AS i Ulsteinvik där fartyget ska färdigställas.
Bild: Göran Stenberg
National Geographic Endurance ska vara färdigt för leverans i januari 2020. Det är döpt efter polarforskare Ernest Shackletons fartyg – Endurance och kommer att utforska vatten och nya breddgrader, däribland Nordöstra Grönland, avlägsna Jan Mayen ön och Nordvästpassagen.
National Geographic Endurance är 124,4 meter långt rymmer 126 gäster i 69 hytter - som alla har stora fönster eller balkonger, privata badrum, individuell klimatkontroll och Wi-Fi.
Gå till toppen