Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kampen först – sedan resten för Eskils

Ett Eskilsminne som letar efter formen gästar storfavoriten Ljungskile. Mardrömsläge? Tvärtom menar Eskilstränare Mattias Lindström.

Mattias Lindströms Eskilsminne jagar första segern.Bild: LUDVIG THUNMAN
Eskilsminne som inte har fått det att stämma under säsongsinledningen ställs mot überfavoriten Ljungskile på bortaplan. Perfekt menat Eskilstränare Mattias Lindström.
– Det är första matchen vi kan slå ur underläge på ett bra tag. Hela laget har allsvensk- eller superettanrutin och en tränare i Jörgen Wålemark där man vet vad man får, säger Mattias Lindström.
Senast mot Lund var inte Eskilsminne ens nära att vara nära att rubba Lund.
– Vår spelare är jätteduktiga, men vi fick ett kvitto på att vi måste börja i rätt ände oavsett vem vi möter. Man måste ta kampen och hänga ihop som lag, sen får det andra komma senare. Vi har varit där tidigare, trillat bort från det och nu måste vi tillbaka, säger Eskilstränaren.
Själv har han fina minnen av det lilla laget från den lilla Bohuslänska byn.
– Jag har aldrig spelat på Skarsjövallen, men det var hemma på Olympia jag debuterade och fick göra mitt första HIF-mål mot just Ljungskile. Vi vann med 7–1 vill jag minnas.…
Men det är inte bara den där allsvenska debuten 1997, som gör att han gärna minns Ljungskile lite extra.
– Jag är alltid imponerad över lag som Degerfors och Ljungskile som år efter år kommer tillbaka. Det säger något om hur bygderna fungerar och vilka krafter det finns bakom i småorterna, säger Mattias Lindström och fortsätter:
– Jag är fascinerad. Det finns många småorter och bruksorter som år efter år klamrar sig fast i eliter. Det är jäkligt intressant och säger något om kraften som finns.
Gå till toppen