Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krogprofil från Stockholm tar över Lagmarks lokal

I juni öppnar nya restaurangen Kigo i välkända lokaler på Sundstorget. Satsningen leds av Alex Sehlstedt, krogprofil från Stockholm, som utlovar något som Helsingborg inte sett tidigare.

Alex Sehlstedt och Tamas Trigarszky håller i den nya restaurangsatsning Kigo på Sundstorget. I juni öppnas krogen i gamla Lagmarks lokaler.Bild: Britt-Mari Olsson
I mars stängde Lagmarks hörna igen för gott. I dag är lokalen tömd och väntar på att arkitekter och hantverkare ska förvandla den till något helt nytt i Helsingborgs krogvärld.
Läs också Lagmarks hörna slår igen – men ägarna öppnar ny krog i maj
– Vi börjar om från grunden. Det är en fantastisk lokal med ett otroligt bra läge, säger Alex Sehlstedt, som är den som frontar den nya satsningen tillsammans med Tamas Trigarszky, med bakgrund från olika Malmö-restauranger.
Alex Sehlstedt är köksmästaren som tidigare drev bland annat den uppmärksammade Stockholmskrogen Ling Long.
– Efter några år tyckte jag att Ling Long stod och stampade, vi hade tappat lite av udden. Då kände jag att det skulle vara roligare att falla fritt och börja om på nytt. Även om det känns skitläskigt, säger Alex Sehlstedt.
Just nu är lokalen helt utblåst. Men inom kort sätter hantverkarna igång på allvar. Alex Sehlstedt och Tamas Trigarszky ser fram emot öppningen som är planerad till juni.,Bild: Britt-Mari Olsson
Att Alex fru, Emma Johnsson Sehlstedt, är operativ chef för Holy Greens gjorde att flytten till Skåne (Malmö) föll sig naturligt.
Alex Sehlstedt har nu satt ihop sitt eget dream team för Kigo. I det ingår bland annat Mike Field som startade upp Barskis kök.
– En fantastisk kock, säger Alex Sehlstedt.
Dessutom kommer bartendern Hampus Thunholm, som tidigare varit på Ling Long och även jobbat med en av Sveriges bästa restauranger, Fäviken, att vara ansvarig för Kigos bar.
– Det är riktigt hög nivå på grundstommen, konstaterar Alex Sehlstedt.
Alex Sehlstedt drev tidigare Ling Long i Stockholm och ser nya Kigo som en utmanare i Helsingborgs krogvärld.Bild: Britt-Mari Olsson
Det är också därför som han vågar utlova en satsning som inte påminner om något annat i Helsingborgs krogvärld.
– Helsingborg är ganska speciell som matstad. Den har varit väldigt välrenommerad. Men i dag tycker jag att det är lite trygghetsvarning på restaurangerna. Det har blivit lagomlandet, man vågar inte sticka ut. Det är synd. För här finns potential, det är en köpstark stad med människor som gärna går ut och äter.
– Just därför känner jag att Helsingborg behöver något mer utmanande och jag tror att vi kan lyckas bra med det, säger Alex Sehlstedt.
Alex Sehlstedt gillar lokalen på Sundstorget. Den kommer nu att ta form med speciellt utvalda möbler och en noga genomtänkt design.Bild: Britt-Mari Olsson
Han vill inte hinta allt för mycket om menyn.
– Men det ska vara lekfull och kul mat. Med mycket smaker.
Öppningen av Kigo är planerad till mitten av juni. Restaurangen kommer att ha öppet sju dagar i veckan, från början enbart kvällstid, men kommer så småningom också att ha lunchservering.
Gå till toppen