Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS galna facit: ”Nu sätts vi på prov”

Två raka segrar och sju raka matcher utan att släppa in mål. BoIS försvarsspel har blivit en tidig succé.
– Vi har fått ihop en sammansvetsad grupp tidigt, säger lagkaptenen Philip Andersson.

Mittbacken Philip Andersson och hans BoIS har lyckats sätta försvarsspelet på plats tidigt.Bild: LUDVIG THUNMAN
Dubbla 1–0-vinster mot Trollhättan och Oddevold har gett Landskrona BoIS en drömstart på säsongen. Laget har lyckats skruva åt kranen försvarsmässigt direkt, om man inkluderar försäsongen har mittbacken Philip Andersson och hans kollegor inte släppt in mål på sju raka matcher – eller 630 minuter.
– Man ska inte dra för stora växlar, det är bara två matcher in i serien, men jag tycker det är tack vare arbetsinsatsen över hela planen, säger Philip Andersson.
– Kolla bara på [Robin] Hofsö där uppe, har man en forward som lägger ner ett sådant fantastiskt jobb smittar det ner sig hela vägen till [Amr] Kaddoura i målet.
Philip Andersson har fått en ny mittbackskollega i Viktor Wihlstrand den här säsongen. Han menar att duon får en betydligt enklare resa om det kollektiva försvarsspelet sitter.
– Om Hofsö styr deras mittback utåt vet man att bollen kommer att hamna på utsidan. Då är man ett steg före i min roll, eller som ytterback. Då är det betydligt lättare att veta var man ska ta vägen, säger Philip Andersson som tycker att samarbetet med Viktor Wihlstrand blir allt bättre.
BoIS trotjänare valde att hänga med klubben ner till division 1 efter degraderingen från superettan.
– Jag trivs bra. Det känns skönt att vi har fått en fin start och Max [Mölder] och Billy [Magnusson] har kommit bra in i det. Vi har fått ihop en sammansvetsad grupp tidigt, det är härligt och en positiv känsla.
BoIS-coachen Billy Magnusson är naturligtvis nöjd med den defensiva stabiliteten.
– Att hålla nollan i sju raka matcher har jag aldrig varit med om som spelare eller tränare. Det är en jäkla trygghet att ha. Vi förstår ju att vi kommer släppa in mål så småningom, men också att motståndaren måste göra något väldigt bra för att lyckas, säger Billy Magnusson.
Han tror att centrallinjen är en viktig del, men inte den enda.
– Det har klickat tidigt mellan Philip och Viktor och de är en stor del i att vi är så organiserade på planen. Samtidigt är våra forwards presspel riktigt, riktigt bra.
På måndagen väntar topptippade Oskarshamn hemma på IP för Landskrona BoIS.
– Nu sätts vi på prov, säger Philip Andersson.
– Inget ont om Trollhättan eller Oddevold, men jag tror att Oskarhamn har ett betydligt bättre lag som kommer att vara mer bollförande. Det blir en tuff match, men vi måste tro på det vi gör och fortsätta med ett bra försvarsspel.
Gå till toppen