Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundaforskare föreläser om alzheimer

Kan hjärt- och kärlsjukdomar eller diabetes vara bidragande orsak till alzheimer? På onsdagen den 24 april berättar forskaren Keivan Javanshiri om sjukdomen på Perstorps bibliotek.

I ett samarbete med Lunds universitet besöker forskare biblioteken i Skåne för att berätta om sin forskning och om närliggande ämnen. För Perstorps del har det nu blivit dags för det andra och sista besöket för våren..
Vad är demens och vad är Alzheimers sjukdom? Hur avgör sjukvården om någon lider av demens? Keivan Javanshiri är nyutexaminerad läkare och doktorand på Klinisk genetik och patologi vid Lunds universitet.
I sin forskning undersöker han förekomsten av diabetes och hjärt-kärlsjukdom bland olika demensformer och om dessa sjukdomar kan vara en orsak till att vi utvecklar Alzheimers sjukdom.
Tiden är klockan 19 på Perstorps bibliotek. Det är fri entré men begränsat antal platser. Biljetter hämtas i förväg på biblioteket.
Samarbetet med Lunds universitet kommer att fortsätta till hösten.
Gå till toppen