Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två män skjutna till döds i bostadsområde

Under natten till påskdagen sköts två män, 26 och 27 år gamla, ihjäl på Fredriksdal i Helsingborg. Männen är kända av polisen sedan tidigare och hittades skjutna i en bil.

Två män sköts ihjäl på Fredriksdal natten till påskdagen.Bild: Patrick Persson
Strax efter midnatt ryckte polisen ut till ett bostadsområde på Fredriksdal och hittade en beskjuten bil med krossade rutor.
– Jag vaknade av att jag hörde flera bilar som körde iväg i hög hastighet. Jag ser två ambulanser på plats och minst fem polispatruller. De har spärrat av ett område och letar med hundar, berättade en boende i området under natten.
I bilen fanns två skjutna män, 26 och 27 år gamla. Männen, som är hemmahörande i Landskrona, var allvarligt skadade och fördes först till sjukhus, men deras liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.
– Vi vet inte om bilen var i rörelse eller om den stod parkerad när den besköts, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.
Dagen efter skjutningen är bilen bortforslad men glassplitter ligger kvar på gatan.Bild: PETTER ARVIDSON
Polisen har inlett en stor insats efter dödsskjutningen.Bild: Patrick Persson
Polisen ser det inträffade som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att man avsatte extra resurser. Under natten gjorde polisens tekniker en brottsplatsundersökning och forslade bort den beskjutna bilen. Markeringar sattes ut där man hade hittat tomhylsor och under påskdagen patrullerade polisen i området för att skapa extra trygghet.
Polisens enhet för grova brott samlade in underrättelseuppgifter, höll förhör med anhöriga och genomförde dörrknackning i området för att hitta vittnen som kan ha sett eller hört något. Polisen har ingen gripen för dådet och vad som ligger bakom skjutningen är för närvarande okänt.
Vet du mer om händelsen? Hör av dig till redaktionen: 020-100 180 eller tipsa@hd.se.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen