Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så länge håller vårvärmen i sig

Det blir fortsatt shortsväder i Skåne under annandag påsk. Därefter faller temperaturen någon grad men ett högtryck fortsätter att styra vädret i ytterligare någon dag.

Skir vårgrönska.Bild: Jessica Gow / TT
Vädergudarna bjuder påskfirare över hela Skåne på vårvärme och strålande sol. Under måndagen letar sig temperaturen upp mot 20 grader på sina håll. Som lägst blir det 15 grader.
– Det är ett högtryck som styr vädret, säger Lovisa Andersson, meteorolog vid SMHI.
Det soliga vädret håller i sig ända in på tisdagen. Men vårjackan bör behållas på då det kan bli hårda vindbyar i hela Skåne.
– Framförallt i södra Skåne ska det bli blåsigt vid kusten.
Läs också Brandrisk när solen och värmen ligger kvar
Men som så ofta med vårsol gäller devisen ”skynda och njut”. Redan på onsdag drar nämligen ett regnområde in söderifrån. Värmen håller dock i sig och temperaturer ligger omkring 15 grader.
Först framåt helgen ser det ut som att värmen lämnar i alla fall delar av Skåne.
– Det ser ut att bli mer ostadigt i veckoslutet, men det har varit lite olika bud om var lågtrycket letar sig in, säger Lovisa Andersson vid SMHI.
Gå till toppen