Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sex flyttar senare har familjen fått ett eget hem

Vellinge är en av fem skånska kommuner som ställer krav på att nyanlända måste hitta egen bostad inom två år. En tredjedel av personerna som anvisats dit lyckas också med det.
– Vissa får, andra inte. Det känns i hjärtat, säger Aid Subhi Ben Khadra, vars familj flyttade sex gånger innan de fick ett förstahandskontrakt.

"Man kan inte skaffa några saker när man bara bor tillfälligt. Det är först nu som vi kunnat köpa möbler", säger Mohammed Ben Khadra, 22 år. Efter sex flyttar lyckades familjen – mamma May Alkhadra, lillebror Jamal Ben Khadra och pappa Aid Subhi Ben Khadra – få ett förstahandskontrakt i Västra Ingelstad.Bild: Hussein El-alawi
Hösten 2014 kom familjen Khadra till Sverige från Syrien. Innan de fick uppehållstillstånd och blev anvisade till Vellinge tillbringade de ett drygt år i Perstorps kommun. Under den tiden hann de flytta mellan två olika lägenheter som Migrationsverket ordnade. Sedan trädde den nya bosättningslagen i kraft.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen