Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS-mittfältaren klev fram – igen: "Han har överbevisat oss alla"

Det sägs att Sumar Almadjed inte kan skjuta – men han fortsätter göra mål.
– Jag tänkte: ska han få en sån felträff till?, säger lagkamraten Viktor Wihlstrand.

Nyförvärvet från Hittarp, Sumar Almadjed, har gjort två av Landskrona BoIS tre mål den här säsongen.Bild: LUDVIG THUNMAN
Division 1 södra
Landskrona BoIS 1 (0)
Oskarshamn 1 (0)
I division 1-premiären hemma mot Trollhättan blev Sumar Almadjed matchhjälte med ett rungande skott. Efteråt sa den assisterande tränaren Max Mölder att mittfältaren egentligen inte kan skjuta, och Sumar Almadjed medgav att han "inte är någon skyttekung".
Men nu hände det igen. I den 93:e minuten fick Sumar Almadjed publiken på Landskrona idrottsplats att hamna i extas då hans välplacerade och kraftfulla distansskott betydde 1–1 mot Oskarshamn.
Mittbacken Viktor Wihlstrand har spelat med Sumar Almadjed i Hittarp och uttrycker också sin förvåning.
– Jag tänkte: ska han få en sån felträff till? Han kan ju inte skjuta egentligen, men nu har han överbevisat oss alla, säger Viktor Wihlstrand.
– Jag ser nästan aldrig honom skjuta på träningarna, när han väl gör det är det inte med den precision och kraft han har visat i de här matcherna. Det händer någonting med honom här, det är nog atmosfären och publiken som hjälper honom. Det är något speciellt.
I fjol gjorde Sumar Almadjed två mål i division 2 för Hittarp, 2017 blev det samma facit i samma serie för Höganäs och året innan dess gjorde han ett mål för Högaborg.
– Det är slut nu, jag sa i bilen till Joel [Sundström] att jag har gjort mina mål för säsongen, skojar Sumar Almadjed.
– Det är kanske nya tider. Det var ett fint avslut mot Trollhättan, det var ett fint avslut nu. Alla i laget klagar över att jag inte kan skjuta på träningarna, men nu gick det bra.
Gör du mål på träningarna?
– Nej, det gör jag aldrig. På senaste träningen missade jag straff så att vi förlorade. Jag fick några kängor då.
För ett par år sedan gjorde Thierry Zahui frisparksmål efter frisparksmål för BoIS, men han och många fler sa att han inte alls var lika skicklig på liggande boll på träningarna.
Nu har BoIS fått en ny spelare som väljer sina tillfällen.
– Det var en bra känsla när bollen gick in. Men nu efteråt... jag har aldrig varit så här besviken efter att ha gjort mål i 93:e minuten, säger Sumar Almadjed.
– Vi spelade riktigt bra, Oskarshamn gjorde mål på en chans. Man ska kanske hylla dem på det sättet, men jag tycker att vi borde ha vunnit. Vi dominerade matchen, vi var mycket bättre än dem även om vi var lite slarviga ibland.
Adrian Edqvists mål i den 68:e minuten såg ut att bli matchens enda. BoIS tycktes inte få till någon rejäl forcering, ändå kom kvitteringen.
– Det kändes ovant att ligga under och slå längre bollar. Jag tror att Max och Billy får slipa på hur vi ska göra om vi ligger under. Nu gick det bra, men vi får ta lärdom, säger Sumar Almadjed.
Visste ni inte hur ni skulle forcera?
– Det beror på vilken matchbild det är, Oskarshamn gjorde det bra. Men sättet vi agerade sista fem-tio minuterna är egentligen inte vår spelfilosofi.
BoIS har släppt in säsongens första mål, men är obesegrat. Och Sumar Almadjed är lagets bäste målskytt.
Men han ser förbättringsområden även på det personliga planet.
– Jag kan höja mig i spelet. Det tror jag att Max och Billy också tycker. Jag ska höja mig om jag till och med ska ta steget vidare, säger han.
Gå till toppen