Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nordskånska storbranden under kontroll

Det brandhärjade området har ringats in. Storbranden utanför Hästveda hålls under kontroll.

Evakuerade personer från området samlas på Hantverksgården i Hästveda.Bild: Lars Brundin
Natten har varit framgångsrik för de styrkor som bekämpat branden mellan Hässleholm och Hästveda.
Tre begränsningslinjer har kunnat hållas. En av dem utgörs av väg 1940 mellan Hästveda och Jägersborg. De andra två linjerna är kraftigt bevattnad mark, där räddningstjänsten har haft stor hjälp av lantbrukare som kört ut vatten i gödseltunnor.
– Det drabbade området är 800 hektar stort, men det är inte hela ytan som har brunnit, berättar Melissa Millbourn, informationsbefäl på räddningstjänstens stab.
Bild: Fredrik Hedenskog
Med morgonen kom avlösningen och en utökad styrka ute i skogen.
– Nu bemannar vi upp. Vi kommer att ha uppemot 30 personer som jobbar ute och här inne i staben, säger Melissa Millbourn.
De 49 personer som evakuerats har funnits i hushåll nordväst om brandområdet, dit vindriktningen hotade att sprida branden. Många av dem har sovit över vid evakueringsplatsen Hantverksgården i Hästveda, i husbilar eller inne på gården.
I en tidigare version av texten stod det att faran var över och att de restriktioner som funnits hade hävts. Detta visade sig senare vara felaktig information från SOS Alarm.
Gå till toppen