Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre män åtalas för grov misshandel

De tre misstänkta männen handlade medvetet och i samförstånd när de gav sig på en fjärde man. Den bedömningen gör åklagaren och åtalar för grov misshandel.

En måndagseftermiddag i slutet av november 2018 ryckte flera polispatruller ut till ett bråk centrala Perstorp. En yngre man hade fått knivskador och förde till sjukhus med ambulans.
Samma dag anhölls tre män, 20, 23 respektive 24 år gamla, misstänkta för mordförsök, alternativt grov misshandel. Nu åtalas de för grov misshandel.
Enligt åtalet hade 20-åringen bett 23-åringen och 24-åringen komma hem till honom. Misshandeln ska ha skett utanför 20-åringens bostad och enligt åklagaren handlade de tre misstänkta med avsikt och i samförstånd när de gav sig på en annan man i 20-årsåldern.
Åklagaren bedömer misshandeln som grov med tanke på att en macheteliknande kniv använts mot huvudet på ett livsfarligt sätt och för att de tre männen ska ha agerat särskilt hänsynslöst och rått. De tre misstänkta ska dessutom gemensamt ha slagit och sparkat mannen när han låg ner efter att han skadats i huvudet.
Åklagaren stödjer sig bland annat på tekniska bevis, samt vittnesmål från bekanta till brottsoffret och närboende. Alls tre misstänkta förnekar brott. Två har i förhör uppgett att de själva hotats.
Läs också Tre män anhållna misstänkta för mordförsök efter bråk i Perstorp
Gå till toppen