Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Därför säger Örkelljunga upp sin tränare

Alla hyllar tränaren Tony Westmans jobb i Örkelljunga, men nu kan vi avslöja att han är uppsagd och det är ytterst tveksamt om han stannar i klubben.

Tony Westman förde Örkelljunga till en oväntad tredjeplats i elitserien, men nu har klubben sagt upp sitt avtal med tränaren.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter två år med ekonomiska bakslag måste Örkelljunga spara – och en första åtgärd är att säga upp avtalet med tränaren Tony Westman.
– Det är svårt att dra igång en sådan här process, när man är så nöjda som vi är. Men vi har inget val, vi måste skära i våra utgifter, kommenterar sportchefen Robin Andersson.
Tony Westman kom tillbaka till sin moderklubb förra sommaren, efter mer än 20 års tränarjobb på annat håll. Trots en väldigt tunn spelartrupp blev Örkelljunga trea i elitserien och trots att SM-slutspelet var över innan medaljerna skulle delas ut är alla överens: Tony Westman har gjort ett kanonjobb.
– Det vill jag väldigt gärna betona, att vi är supernöjda med Tony. Det handlar inte om det och vi hoppas verkligen att vi kan behålla honom även framöver, säger Robin Andersson. Men eftersom han har en tillsvidareanställning måste vi, enligt lag, säga upp det nuvarande avtalet, för att kunna göra en omförhandling.
ÖVK har gjort ett minus på närmare 350 000 kronor under de två senaste verksamhetsåren och den trenden måste vändas. Besparingarna kommer även att drabba elitlaget och Robin Andersson erkänner att Tony Westmans lön är en stor del av budgeten.
– Vi har haft ett par möten och vi vill göra allt för att hitta en roll som passar både Tony och oss. Men vi har en tuff ekonomisk resa och vi kan tyvärr inte erbjuda vad som helst.
Tony Westman själv bekräftar att han är uppsagd av klubben och han berättar att han fick beskedet för några dagar sedan:
– Vi hade en lång sittning, där vi i en och en halv timme diskuterade hur vi skulle gå vidare med lagbygget. Där ser det egentligen riktigt lovande ut, så jag vill verkligen fortsätta, men så plötsligt sa de att jag var uppsagd.
Nu har Örkelljunga kommit med ett nytt kontraktsförslag, men det avvisas av Tony Westman.
– Det är inget jag är intresserad av, inte med de premisserna, säger han. Vi får väl se vad som händer, jag har en del andra anbud att fundera över, bland annat från ett landslag.
ÖVK-ledningen vill förstås få det här på plats så snabbt som möjligt, med fjolårets sena lösning i minne. Och trots det prekära läget med ekonomin är den sportsliga målsättningen glasklar.
– Vi ska tillbaka till toppen i svensk volleyboll, det är vi hundra procent överens om, säger Robin Andersson. Men vi är också överens om att vi har en tuff resa framför oss, för att vända det här.
Gå till toppen