Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här vill ny exploatör bygga 35 lägenheter

Byggföretaget Midroc tar över stafettpinnen från HSB och planerar för 35 bostadsrätter i kvarteret Lägerplatsen i Landskrona.

Midroc vill ta över markanvisningsavtalet för Lägerplatsen där både Annehem och HSB misslyckats med att fullfölja sina planer.
Ska det bli tredje gången gillt?
HSB har en längre tid haft option på att bygga på området vid Strandvägen och Exercisfältet i Landskrona. Dock utan att lyckas fullfölja sina planer.
Så var det även för Peabkontrollerade Annehem som redan 2008 planerade seniorlägenheter i området. Dessa planer möttes av högljudda protester från grannar som värnade om sin utsikt.
Förslaget överklagades till högsta instans men 2011 fastställde regeringen den nya detaljplanen.
Men när planen väl vann laga kraft hade luften gått ur projektet.
2016 tog HSB över stafettpinnen och projekterade för tre flerfamiljshus i fyra våningar med främst tvåor och treor, samt fyror längst upp med utsikt över sundet, Försäljningen av 42 lägenheter startade under våren men succén uteblev.
Det låga intresset gjorde att HSB aviserade ett ”omtag” för att rita om projektet. Sedan beslutade styrelsen att lämna Lägerplatsen för att i stället fokusera på pågående byggprojekt i Glumslöv, kvarteret Handelsmannen och Parkstaden i Häljarp.
– Marknaden var inte redo, konstaterar Mikael Jönsson, vd HSB Landskrona.
I stället presenterar Landskrona stad Midroc som ny exploatör. Företaget har tidigare haft nära samarbete med HSB och byggt höghuset Västerpark. Midroc har även pågående byggnation i Strandbyn i Norra Borstahusen där det ska byggas tretton strandhus och sjutton bostadsrätter med tänkt inflyttning nästa sommar. I en tredje etapp planeras även nitton gatuhus i bostadsrättsform.
På Lägerplatsen vill företaget bygga tre fristående trevåningshus med takvåning och cirka tolv bostadsrättslägenheter i varje hus.
– Det faller sig naturligt att de tar över, tycker stadsbyggnadschef Johan Nilsson.
– Midroc har tagit fram fina produkter som tilltalat marknaden och sålt bra i Norra Borstahusen.
Diskussioner har pågått sedan någon månad tillbaka.
– Vi har haft ett par inledande möten tillsammans med arkitekter och börjat skissa på hur de kan utveckla det här, säger Johan Nilsson.
Närmast ska kommunstyrelsens arbetsutskott godkänna att Midroc utan kostnad tar över HSB:s markanvisningsavtal. Något som även kräver ett godkännande i kommunfullmäktige den 27 maj
Avtalet som ger företaget ensamrätt gäller fram till 31 oktober med möjlighet att förlänga det. Priset fastställs sedan utifrån hur stor del av marken som bebyggs.
Tidningen har sökt Midrocs affärschef Johan Svedström.
Läs också Lågt intresse gör att hela Lägerplatsen ritas om
Läs också HSB vill bygga hus på Lägerplatsen
Läs också Här kan Landskrona fortsätta att växa
Gå till toppen