Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mode och hållbarhet i fokus på Campus

Hållbart mode, smarta textiler och villkoren för arbetarna som tillverkar dina kläder. På torsdag ordnar studenter från Campus en kväll med föreläsningar och paneldiskussion.

Studenterna Evelina Danielsson Valladares, Allis Stenvall och Isabella Österlund anordnar ett event om mode och hållbarhet på Campus.Bild: Foto: Privat
På område efter område växer konsumenternas miljömedvetenhet. Så också vad gäller kläder och mode. På torsdag får allmänheten en möjlighet att lära sig mer under ett event på Campus, mellan klockan 18 och 20.
– De som kommer hit får information om modebranschen och kunskap om att shoppa hållbart, säger Allis Stenvall, student på kandidatprogrammet i Modevetenskap, som ordnar eventet tillsammans med kurskamraterna Isabella Österlund och Evelina Danielsson-Valladares.
Vad krävs för att shoppa hållbart?
– Medvetenhet om branschen och uppmärksamhet på etiska och sociala problem, säger Allis Stenvall.
Kvällen stöttas av organisationen "Fashion Revolution" som uppmanar konsumenter att ställa sig frågan "Who made my clothes?", eller på svenska: Vem tillverkade mina kläder?
Finns det ett växande intresse för de här frågorna?
– Jo, det tror jag. Det har gått från medvetenhet kring hur vi hanterar våra sopor och hur våra matvanor ser ut till medvetenhet om modets påverkan på miljön, säger Allis Stenvall.
Kvällen inleds med föredrag och följs av en paneldiskussion där lektorer Cecilia Fredriksson, Marie Ledendahl och Hanna Wittrock från Lunds universitet diskuterar med varandra och publiken. Studenten Evelina Österlund är moderator.
Gå till toppen