Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre nya ambassadörer för Ängelholm utsedda

Ängelholms tre första ambassadörer har utsetts. Ishockeyprofilen Maria Rooth, artisten Jill Johnson och bilfabrikören Christian von Koenigsegg ska på olika sätt bidra till att stärka varumärket Ängelholm.

Maria Rooth, nybliven Ängelholmsambassadör.Bild: SIMON HASTEGÅRD
De tre är de första ambassadörer som utsetts enligt den nya modell som har skapats av Ängelholms kommun och Ängelholms Näringsliv AB.
”Jag är både stolt och glad över att kunna presentera tre så starka ambassadörer som aktivt vill bidra till att stärka och utveckla Ängelholm”, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg, (M) i ett pressmeddelande.
Jill Johnson, nybliven Ängelholmsambassadör.Bild: Claudio Bresciani/TT
I slutet av 1990-talet började kommunen utnämna Ängelholmsambassadörer. Då handlade det om personer med inflytande på olika håll i samhället som ville prata väl om Ängelholm, såväl innanför som utanför kommungränsen.
20 år senare uppgick antalet ambassadörer till omkring 200. Det var personer med olika bakgrund: politiker, företagare, kommunanställda, idrottspersonligheter, kockar, artister och konstnärer.
Trots den stora mängden så var uppdragen för ambassadörerna ganska få.
Christian von Koenigsegg, nybliven Ängelholmsambassadör.Bild: Niklas Gustavsson
I slutet av året beslutade kommunstyrelsen om ett nytt upplägg för kommande ambassadörer.
Från och med i år utses tre ambassadörer per år och uppdraget ska gälla i sammanlagt tre år. Totalt kommer Ängelholm alltså ha nio aktiva Ängelholmsambassadörer 2021.
Tanken är att ambassadörerna ska bidra till en positiv utveckling av Ängelholm genom att på olika sätt vara ”dörröppnare” och synliggöra Ängelholms goda sidor i fler och nya kanaler och sammanhang.
”Ängelholm har så fantastiskt mycket att erbjuda både invånare och besökare och vi ser fram emot att tillsammans med våra nya ambassadörer stärka Ängelholms attraktivitet ytterligare”, säger Monika Christensson, styrelseordförande för Ängelholms Näringsliv, i ett pressmeddelande.
Ängelholms nya ambassadörer utses högtidligt i samband med kommunens nationaldagsfirande i Hembygdsparken den 6 juni.
Gå till toppen