Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LaGaylia Frazier fick lämna ”Let's dance”

Det är färdigdansat för LaGaylia Frazier i ”Let's dance”. Trots att hon och danspartnern Tobias Bader tagit sig igenom det första programmet med två danser utan större problem blev det respass. – Jag är så stolt över mig själv, säger Frazier.

LaGaylia Frazier dansar med Tobias Bader i "Let's dance". Arkivbild.Bild: Karin Törnblom/TT
Veckans ”Let's dance” var det första programmet som innehöll två danser för deltagarna.
Först på agendan var dans inspirerad av långfilm. Linnéa Claeson och Jacob Persson snurrade ut på golvet iförda kläder från Disneys ”Aladdin”, påhejade av bland andra ”Sveriges Aladdin” Peter Jöback (som gjorde den svenska rösten i den animerade filmen) som skickade sitt stöd via en videohälsning.
– Helt fantastiskt. Du har utvecklats så oerhört mycket, löd jurymedlemmen Tony Irvings utlåtande efteråt.
Årets omgång tävlande kan vara ett av de jämnaste startfälten hittills i programmet, eller så har juryn instruerats att vara mildare i sin bedömning.
– Du var i nuet, du var i ögonblicket, I loved it, sade Ann Wilson till Lancelot Hedman Graaf efter hans ”Rocky”-inspirerade paso doble.
– Ni är i total harmoni med varandra. Det blir danspoesi, kvittrade Cecilia Lazar efter Magdalena Forsbergs och Tobias Karlssons gestaltning av filmen ”Ted”, om Ted Gärdestad, i rumbatappning.
Efter filmtemat var det dags för ett ”dance battle”, då alla tävlande delade golvet samtidigt för att visa vem som satt på de bästa diskohöfterna. Juryn delade ut poäng i skalan 2–14, där Thomas Ravelli och Jasmine Takacs plockade hem den minsta delen av kakan och Forsberg och Karlsson fick full pott.
Men likt en målvakt som mot alla odds räddar skott i en straffläggning i fotbolls-vm biter sig Thomas Ravelli kvar i ”Let's dance”. Trots att han och Jasmine Takacs låg sist sedan alla jurypoäng delats ut dansar de vidare åtminstone en vecka till – tittarna verkar inte kunna få nog.
I stället blev det alltså artisten LaGaylia Frazier som fick packa ner dansskorna i väskan.
– Det har varit en helt ny erfarenhet och en fantastisk resa. Jag är så glad att jag har fått träffa alla inblandade i programmet, säger hon.
Fakta

Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal

Linnéa Claeson och Jacob Persson

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson

Thomas Ravelli och Jasmine Takacs

Utslagna:

LaGaylia Frazier och Tobias Bader

Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark

Sanna Lundell och Aaron Brown

Freddie Svensson och Maria Zimmerman

Leo Méndez och Malin Watson

Gå till toppen