Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

R Kelly-dokumentär får uppföljare

R Kelly. Arkivbild.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
Dokumentärserien ”Vi överlevde R Kelly”, där flera kvinnor vittnar om fysiska och psykologiska övergrepp som r'n'b-artisten R Kelly ska ha begått, ska få en fortsättning.
”Surviving R Kelly: The impact” visas i amerikansk tv den 4 maj och undersöker om och hur händelseförloppet och diskussionen kring den sexbrottsanklagade artisten har påverkats sedan den första serien sändes tidigare i år, skriver Pitchfork.
R Kelly anklagades 2017 för att i flera år ha hållit unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Han åtalades men friades senare för barnpornografibrott efter att han ska ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka 2002. Kellys advokat har i ett uttalande sagt att dokumentären är en attack i syfte att tjäna pengar och att anklagelserna är ”fullständiga lögner”.
Ett flertal artister som samarbetat med R Kelly har tagit avstånd från honom sedan serien sändes, och skivbolaget Sony Music Entertainment har avbrutit sitt samarbete med artisten.
Gå till toppen