Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Receptet bakom BoIS pangstart: "Extremt skönt"

En kross på bortaplan och obesegrat efter fyra omgångar, men BoIS-spelarna tänker inte få hybris.
– Det gäller att behålla ödmjukheten, säger Måns Ekvall efter 5–0 mot Åtvidaberg.

Måns Ekvall gjorde ett av målen i BoIS storseger borta mot Åtvidaberg.Bild: Emil Langvad
Division 1 södra
Åtvidaberg–Landskrona BoIS 0–5 (0–2)
På pappret: en av seriens svåraste bortamatcher. I praktiken: en dans på rosor.
Landskrona BoIS hade inga som helst problem att besegra Åtvidaberg på Kopparvallen, utan bjöd på en nästintill felfri insats och flera vackra mål.
– Vi följde matchplanen och fick två tidiga mål som underlättade. Vi gjorde det vi skulle och var effektiva, säger innermittfältaren Måns Ekvall.
Talangen Jakob Ondrejka och Robin Hofsö stod för varsitt högkvalitativt nickmål tidigt i första halvlek, som gav BoIS taktpinnen man aldrig släppte från sig. Men de får ursäkta – Måns Ekvalls kanon i andra halvlek skruvades in i bortre krysset och var matchens snyggaste.
– Det var länge sedan jag gjorde ett sådant mål. Det var fint, jag är nöjd över träffen, säger Måns Ekvall.
Hampus Ferhm och Filip Olsson satte fyran och femman innan matchen var över. Tio poäng och bara ett insläppt mål på fyra matcher innebär en andraplats i tabellen för BoIS.
Måns Ekvall och hans lagkamrater behåller dock fötterna på jorden.
– Det är extremt skönt med en bra start och den stärker självförtroendet. Det känns bra över hela banan, alla vet vad de ska göra. Men det gäller att behålla ödmjukheten, det hårda arbetet är en stor anledning till att det gått så bra, säger Måns Ekvall.
BoIS-coachen Billy Magnusson var givetvis nöjd med lagets prestation.
– Vi fortsätter bygga vidare för varje vecka och tror stenhårt på vår spelidé, där vi vill hitta ytor hos motståndarna och utnyttja olika detaljer. Där är killarna otroligt lyhörda, säger han.
Vad betyder det att få islossning framåt?
– Jättemycket. Vi har haft en stegring i anfallsspelet och nu tycker jag det är väldigt bra, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen