Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Högt och lågt på flygfältet

Motorträffen Wings & Tracks är en återkommande höjdpunkt på Skånes Fagerhults flygplats. Här samlas entusiaster varje 1 maj för att stilla sin motorabstinens.

Den 1 maj kan man komma så nära flygplan och maskiner man vill. Foto: privat
Den 1 maj är det dags för den årliga demonstrationen på Skånes Fagerhults flygplats. Men dagen har ingenting med politik att göra. Nej, det här är en träff där flygplan, maskiner och fordon samlas och demonstreras för allmänheten.
– Det var flygfältsägaren Bo Marntell som började med det här. Han äger en massa gamla entreprenadmaskiner som han började ställa ut den 1 maj för flera år sedan. Och eftersom vi håller till på flygfältet så hakade vi på. På den vägen är det, säger Thomas Hylander i Skånes drakflygklubb.
Förutom markburna motorfordon som veteranmopeder, traktorer och andra maskiner har man också bjudit in flera flygklubbar att flyga in.
– Hur många flyg som kommer beror på vädret, men tidigare år har vi haft upp emot 30 flygplan på plats. Bland annat brukar Skånska veteranflygföreningen dyka upp, säger Thomas Hylander.
Förra året kunde besökarna ta en tur med gamla militärfordon. Foto: privat
Nu hoppas Skånes drakflygklubb, tillsammans med medarrangörerna Bo Marntell och Fagerhult moppers, att motorträffen ska få locka rejält med folk.
– Dagen brukar vara uppskattad, både bland åskådare och deltagare. Det är ett perfekt tillfälle för den som vill titta och snacka motorer. Att man dessutom får komma riktigt nära maskinerna gör det ännu roligare, säger Thomas Hylander.
Gå till toppen