Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storspel av EVS säkrade femte raka SM-titeln

Hemmalaget gjorde en av säsongens allra bästa matcher, Örebro hade inte en chans – och därmed tog EVS sin femte raka SM-titel.

Liberon Klara Andersson (8) och Mary-Kate Marshall jublar efter en av hemmalagets bollar i den tredje SM-finalen mot Örebro.Bild: LUDVIG THUNMAN
SM-final 3:5
Engelholm–Örebro 3–0
Allt var upplagt till en guldfest och läktarna inne i Kungsgårdshallen var fullsatta i god tid innan första bollen. Örebro hängde med riktigt bra i början av första set och det var så pass jämnt som 12–10. Men då rycket ett heltaggat hemmalag, 16–11 blev 24–13 och på den andra setbollen avgjorde Sophie Carpentier, till solklara 25–14.
Hemmaspelarna fortsatte väldigt fokuserat och även om Örebros tränare Jonas Svantesson försökte allt – ha bytte rentav ut sin landslagspassare Josephine Tegenfalk – blev andra set rena rama utklassningen. Örebro ledde med 1–2, men de siffrorna vände EVS tlll 7–2 och resten blev en defilering. På setbollen, till 25–14, var det inhopparen Nellie Fredriksson som avgjorde med ett av många EVS-block.
Tredje set blev betydligt jämnare, trots att EVS tog en tidig 4–0-ledning, och Örebro hade både 7–7 och 9–9. Sedan slog Matilda Ekholm ett turligt serveess, nät-in, och efter ett par andra giftiga Ekholm-servar gick hemmafavoriterna loss till 15–9. EVS hade även 19–13 och det kändes förstås glasklart. Men sedan knappade Örebro in lite, bland annat tack vare ett ess från Freja Morén och vid 21–18 valde EVS-tränaren Patrick Aparicio att ta en timeout. Örebro var sedan ytterst nära att kvittera till 21–21, men Carly De Hoogs anfall dömdes ut och efter Sophie Carpentiers backspike, till 24–20, hade Engelholm sin första matchboll. Även på den avgjorde Carpentier från bakplan, till 25–20 – och saken var klar.
Den här segern innebär att EVS håller sin enastående svit mot Örebro - laget har inte förlorat en inbördes match sedan i oktober 2015 - och samtidigt säkrades den femte raka SM-titeln i volleyboll. Engelholm är nu uppe i totalt sju svenska mästerskap och fler har bara Sollentuna, med nitton, och Örebro, tio.
Gå till toppen