Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förvandlingen har börjat – första arbetet på Potatisåkern

Nu syns de första tecknen i det arbete som ska omvandla Potatisåkern i Viken till det nya bostadsområdet Växthusen.

Veidekke har röjt på Potatisåkern i Viken. Snart ska byggarbetsplatsen etableras.Bild: Anders Malmberg
Det ligger högar med fällda träd på Potatisåkern i Viken. Röjningen är det första synliga arbetet i förvandlingen av området till en byggarbetsplats. Marken, i folkmun kallad Potatisåkern, ska så småningom bli Vikens nya bostadsområde Växthusen.
– Vi förbereder den kommande byggetableringen. Etableringen är där vi har platskontor, redskapsbodar och avlämningsplats för gods. Vi gör en markförberedelse så vi kan ta emot transporter, containrar och allt sådant, säger Mats Lorentz, säljansvarig på Veidekke bostad.
Efter många år av strid kring detaljplanen för området, framför allt om den tillåtna höjden på husen, så vann planen laga kraft i januari i år. Resultatet blev att det tillåts en bebyggelse som är 4,5 våningar hög.
Högar med fällda träd ligger på Potatisåkern.Bild: Anders Malmberg
När byggarbetsplatsen etablerats ska markarbeten ta vid. Vatten, avlopp och el ska ner i jorden och vägar ska anläggas.
– Det är längre fram, det har jag ingen tidsplan på nu, säger Mats Lorentz.
Veidekkes planer är i nuläget att det ska bli fem flerfamiljshus med 64 lägenheter och 44 radhus med två våningar. Säljstart är tänkt att bli efter sommaren.
Gå till toppen