Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

ÖVK-tränaren: ”Kommunikationen har varit obefintlig”

Tony Westman stod redo att fortsätta sin resa i Örkelljunga. Då bröts förhandlingarna.
– De ville halvera min lön och det är jag inte intresserad av. Sen dess har vi knappt haft någon kontakt.

Tony Westman var inställd på att stanna i Örkelljunga.Bild: MATHILDA AHLBERG
Örkelljunga VK har ekonomiska problem och trots att tränaren Tony Westman tog klubben till en tredjeplats i grundserien kunde vi i torsdags berätta att ÖVK valt att säga upp hemvändarens kontrakt.
Westman själv var inställd på att fortsätta, men det var innan han fick se klubbens kontraktsförslag.
– De ville halvera min lön och det är jag inte intresserad av. Sen dess har vi knappt haft någon kontakt. Kommunikationen har varit obefintlig, säger Tony Westman som fostrats i ÖVK.
Vi har sökt företrädare för klubben för att höra deras version av orsaken till sammanbrottet i förhandlingarna, men de verkar ha lagt locket på. I ett mejl till Sporten skriver dock klubben så här:
"Örkelljunga VK har valt att avbryta förhandlingarna och dra tillbaka det nya kontraktsförslaget till förra säsongens tränare Tony Westman. Det har sedan det nya förslaget lämnades framkommit ny information som gör att klubben inte längre är intresserade av att stå fast vid erbjudandet."
Westman är besviken och verkar förbryllad över den uppkomna situationen. Vad han ska göra nu vet han inte.
– Jag gick inte in i det här för att stanna ett år.
Volleybollvärlden är inte stor, så frågan är också hur Örkelljunga går vidare nu. Det är svårt att hitta en tränare i Sverige med de meriter och den erfarenhet som Westman har. Att värva spelare är också i princip omöjligt om man inte har någon tränare klar.
Gå till toppen