Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mathias Tjärnqvist återvänder till Rögle: ”Känns inspirerande”

Hockeyprofilen Mathias Tjärnqvist som varit i Malmö Redhawks de senaste fem säsongerna lämnar nu klubben. Han blir i stället ny tränare för Rögles J18-lag.
– Det känns väldigt inspirerande att få komma tillbaka till Rögle och i en ny roll, säger han.

Mathias Tjärnqvist.Bild: PETTER ARVIDSON
Mathias Tjärnqvist hade en lång aktiv karriär och spelade bland annat tre år i Rögle och tre i Malmö Redhawks innan han la skridskorna på hyllan.
Han avslutade den aktiva karriären i Malmö, men fortsatte i Malmö Redhawks. Under de två senaste säsongerna har han varit både assisterande sportchef och assisterande tränare.
Men nu är det alltså slut.
– Jag har haft en fantastisk tid i klubben, både som spelare och i min roll som ledare, och vill rikta ett stort tack till hela organisationen. Patrik Sylvegård har hjälpt mig mycket och jag kommer att betrakta både honom och många andra som nära vänner även efter att min tid i klubben är över, säger Mathias Tjärnqvist i ett pressmeddelande.
Under tisdagen presenterades Mathias Tjärnqvist som ny tränare för Rögles J18-lag, som han kommer att leda tillsammans med William Wallén.
– Det känns väldigt inspirerande att få komma tillbaka till Rögle och i en ny roll. Jag har ju lång erfarenhet men själva tränarrollen är ny. Jag har haft många bra tränare genom åren och plockat på mig både bra och lite mindre bra exempel. Det ska bli kul att få jobba med William som jag hört mycket gott om och jag tror vi kan bilda ett bra ledarteam, säger Mathias Tjärnqvist till Rögles webbplats.
Gå till toppen