Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rönnemålarna intar Gamla rådhuset i Ängelholm

Som avslutning på terminen ställer nio av medlemmarna i Rönnemålarna ut i Gamla rådhuset på Stortorget i Ängelholm.

Ann-Kristine Johansson är en av de nio målarna i gruppen Rönnemålarna, som ställer ut i Gamla rådhuset.Bild: Niklas Gustavsson
En gång i veckan träffas gruppen på Vuxenskolan i Ängelholm för att måla.
– Vissa terminer har vi haft lärare. Men ibland har vi inte haft det utan lärt av varandra. Det går också bra, säger Ann-Kristine Johansson, som varit med i gruppen i tre år.
Nu delar alltså nio kvinnliga målare på utrymmet i det Gamla rådhuset på Stortorget.
– Varje konstnär har blivit anvisad ett visst utrymme så att det ska fungera, säger Ann-Kristine Johansson, när bestämmer sig hur hon ska hänga sina tavlor.
En veteran i gruppen är Åsa Williamsson. Hon har tillhört Rönnemålarna i 20 år.
– Det är otroligt att gruppen funnits så länge. Medlemmar har kommit och gått genom åren, säger Åsa Williamsson.
Åsa Williamsson och Siw Johansson hjälps åt att hänga tavlorna som ska vara med på Rönneåmålarnas utställning.Bild: Niklas Gustavsson
Det är första gången gruppen ställer ut i Gamla rådhuset. Och med nio olika målare blir det en varierad utställning.
– Nu får vi verkligen visa hur olika vi målar. Det är spännande att se när alla hänger, säger Tina Lindberg, som tillhörde Sofiamålarna i Stockholm innan hon flyttade till Ängelholm för några år sedan.
Utställningen har öppet följande tider: Valborgsmässoafton och första maj samt lördagarna den 4 och 11 maj klockan 10-14. Vardagar klockan 11-18. Sista dagen för utställningen är lördagen den 11 maj.
Gå till toppen