Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCH:s klubbchef: ”Kanske inte rättvist men det mest rätta”

Indelningen av lagen i SSL är nu klar och FCH återfinns i den på papperet betydligt lättare poolen till kommande säsong.
– Jag ska inte ljuga, vi är nöjda, säger klubbchefen Fredrik Azelius.

FCH och Höllviken är som väntat i samma pool kommande säsong och därmed blir det återigen tre Skånederbyn.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det blev en hel del tjafs i fjol när poolerna i världens bästa liga, SSL, sattes och Göteborgslagen Pixbo och Lindås placerades i den norra gruppen.
Lindås och Örebro åkte ur. Upp gick klassiska Warberg, och så kommer Visby att debutera i SSL.
När Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott till 2019/20 fastställde de två poolerna, som betyder ytterligare en match mot lagen inom gruppen, kan man konstatera att den norra, här med namnet ”vit”, ser betydligt tuffare ut än den södra, eller den ”röda”.
– Om man kollar rent geografiskt är det väl inga konstigheter. Problemet förra året var att man valde att frångå geografiprincipen, säger Fredrik Azelius.
Ska man gå enbart på geografi?
– Det vet jag inte riktigt, men det är det man har kommunicerat från början så då får man förhålla sig till det. Jag tycker inte att man ska ha med den sportsliga aspekten om det är det du vill komma till.
Den vita poolen innehåller samtliga fyra semifinallag och hela sex av åtta slutspelslag, medan de båda nykomlingarna återfinns i den röda där FCH ingår.
– Just nu är Storvreta och Falun cementerade på norra halvan, det är klart att den kommer att vara och förbli bättre ett tag framöver.
– Alternativet är att göra en fördelning där det är jämna lag i båda och då ska man ha någon som sitter och tycker vilket lag som är bäst. Man kan gå på förra årets placering, men det kan hända mycket på en transfermarknad. Ska man då ta det i beaktning?
FCH, fortsatt i en djupgående förändringsprocess, mår ju inte direkt dåligt av att vara i den ”lätta” gruppen.
– På papperet är det sämre motstånd och det ger oss bättre förutsättningar att vinna matcher, men även om vi hade varit på andra sidan hade jag nog ändå fått säga att det rent objektivt inte är rättvist kanske, men det mest rätta.

SSL:s två pooler till säsongen 2019/20

I den vita: Falun, Dalen, Sirius, Linköping, Jönköping, Mullsjö, Storvreta.
I den röda: Kalmarsund, Helsingborg, Höllviken, Pixbo, Visby, Växjö, Warberg.
Gå till toppen