Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nye BoIS-målvakten: "Kändes som vi tappade hoppet"

0–0 efter målfesten senast. Men Landskrona BoIS är obesegrat och har seriens främsta defensiv.
– Gör jag minsta lilla fel vet jag att Amr tar platsen, säger målvakten Kevin Alin.

Kevin Alin har nu fem division 1-matcher på sin meritlista, de tre första kom för fyra år sedan. BoIS-målvakten höll nollan även mot Tvååker.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Landskrona BoIS 0 (0)
Tvååker 0 (0)
I lördags vann Landskrona BoIS med 5–0 borta mot Åtvidaberg. Under onsdagen blev det mållöst hemma mot Tvååker, som inte har någon seger den här säsongen.
– Surt att vi inte vann. De hade läst på bra, vi kom inte alls igenom i mitten. Det kändes som att de bara backade hem och väntade på någon slumpchans, säger målvakten Kevin Alin.
Landskrona BoIS facit fem omgångar in i serien är imponerande: elva poäng, tio gjorda mål och bara ett insläppt.
Kevin Alin gjorde säsongsdebut när Amr Kaddoura var sjuk mot Åtvidaberg och fick nytt förtroende nu. Han har inte släppt något förbi sig, men väntar å andra sidan på den där riktigt svettiga räddningen.
– Vårt försvarsspel är jättebra, alla gör jobbet för varandra. Sista kvarten kändes det som att vi tappade hoppet lite, jag vet inte om vi var trötta. Men de fick bara ett riktigt farligt läge. Så brukar det vara. Jag får mest ta något inlägg och några instick, inte mycket mer än så, säger han.
Hur är det?
– Det kan vara svårt, är jag inte på tårna kan det bli livsfarligt. Då blir det mål. Jag försöker vara fokuserad. Det var likadant på försäsongen, jag är van.
Kevin Alin, Sumar Almadjed och Philip Andersson deppar. BoIS har en seger och två kryss på sina hemmamatcher i år.Bild: MATHILDA AHLBERG
I november presenterades Kevin Alin av division 2-laget Prespa Birlik men enligt 22-åringen skrev han aldrig på något kontrakt. Efter tre division 2-säsonger med Kvarnby blev det i stället en återkomst till BoIS, som han lämnade efter att ha spelat tre division 1-matcher säsongen 2015.
– Jag fick ta jättemycket ansvar i Kvarnby, det kändes nästan som att det var kört om jag inte gjorde de avgörande räddningarna. Vi spelade 0–0 mot Lindome [som BoIS möter till helgen] och jag vet inte hur många räddningar jag gjorde. Det var ungefär likadant varje match, säger han.
Kevin Alin har haft BoIS-tränaren Billy Magnusson förr och har också varit lagkamrat med målvaktskollegan Amr Kaddoura.
Konkurrensen är knivskarp.
– Det är jättebra, nyttigt för oss båda. Gör jag minsta lilla fel vet jag att Amr tar platsen. Jag måste vara på tårna, jag kan inte vara säker på min plats och får jobba hårt varje dag, säger han.
Efter 0–0 mot Tvååker sa tränaren Billy Magnusson:
– Serien är tuff. Tvååker var väl pålästa och visste vad de skulle göra för att stänga ner oss. Vi var inte tillräckligt bra och skapade inte så mycket chanser, vi var inte tillräckligt heta. Det är en lärdom för vår trupp.
Gå till toppen