Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtliga åtalade i Drottninghögsmålet försatta på fri fot

Samtliga män som är åtalade i Drottninghögsmålet har försatts på fri fot.

På torsdagen begärde sex av de åtalade att de skulle försättas på fri fot. En av dem fick lämna häktet.
På fredagen gjorde advokaterna ett nytt försök. Sedan Byron Törnström, försvarsadvokat för den 20-årige man som utpekas som ledare, pläderat beslutade Helsingborgs tingsrätt att försätta samtliga tio häktade på fri fot.
– Jag är väldigt glad för min klient och för de andra klienterna. Rättegången fortsätter ju utan uppehåll, men det är alldeles för tidigt att säga något om målets utgång, säger Byron Törnström.
Hur mår 20-åringen?
– Det går inte att beskriva i ord. Det är som att han bott på en allmän toalett i ett år och äntligen får komma ut.
Det var i april förra året som polisen efter månader av spaning slog till på en rad adresser på företrädesvis Drottninghög men även på andra platser i Helsingborg. Razzian resulterade så småningom i en 30 000 sidor tjock polisutredning och i att tolv unga män ställdes inför rätta. Elva av dem har suttit häktade sedan tillslaget.
Alla utom den 20-årige man som utpekas som ledare står åtalade för grovt narkotikabrott bestående i att de hanterat närmare nio kilo cannabis och 400 gram kokain. Polisen har räknat till runt 5 000 överlåtelser som ägt rum under perioden november 2017 till april 2018. Ledaren åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott.
Åklagarna vill se femåriga fängelsedomar mot alla utom ledaren, som de anser ska dömas till ett ännu strängare straff.
Gå till toppen