Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fruktsnusk gav säljförbud

Färsk frukt förvarades under smutsig filt intill fågelätet avfall och sopor. Nu förbjuds Bjuvföretaget att hantera oförpackade livsmedel.

En livsmedelsbutik i Bjuv måste sluta sälja och hantera färsk frukt, annars måste ägaren betala vite.Bild: Thomas Löfqvist
En livsmedelsanläggning i Bjuv förbjuds att hantera, förvara och tillhandahålla färsk frukt och färska grönsaker.
Verksamheten förbjuds också att hantera oförpackade livsmedel som bröd och snacks i lösvikt.
Följs inte förbuden kommer verksamheten få betala vite om 20 000 kronor respektive 5 000 kronor per vecka.
Det var den 29 mars som Söderåsens miljöförbund gjorde en oanmäld livsmedelskontroll i butiken. Inspektionen gjordes för att följa upp avvikelser från tidigare kontroller.
Vid inspektionen konstaterades att det var smutsigt på golv, inredning och utrustning.
Det fanns inte heller tillräckligt med hygienartiklar på personaltoaletten.
Butiken hanterar och förvarar stora mängder frukt och grönsaker. Vid inspektionen noterades att till synes friska livsmedel förvarades tillsammans med mögliga och ruttna varor inne i butiken. Mycket av varorna förvarades också på golvet.
På sidan av fastigheten fanns livsmedelsavfall både i en lastbil och på marken. Vid lastbilen stod nylevererad frukt och grönsaker. En del var täckt av ett smutsigt plasttäcke och en tygfilt, och en del stod i direkt solljus. På marken bredvid låg frukt som lockade fåglar.
Söderåsens miljöförbund konstaterar att butiken saknar rutiner och den kunskap som krävs för att kunna tillhandahålla säkra livsmedel.
Gå till toppen