Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tänkte lägga av – nu lyfter förre Hittarpsmålvakten igen

Hussein Hamzi funderade på att göra annat än att spela fotboll – men ett samtal från den allsvenska nykomlingen Falkenberg kastade omkull tankarna. Nu spelar helsingborgaren i division 1.

Hussein Hamzi under en division 2-match med Hittarp i fjol.Bild: MATHILDA AHLBERG
I fjol hade Hussein Hamzi en tung säsong i division 2-laget Hittarp. Nu spelar den 24-årige målvakten från Helsingborg i division 1 med Nyköping.
Efter 0–3 i debuten mot Sylvia höll han nollan mot Karlslund [0–0] under onsdagen.
– Första tiden i Nyköping var tuff mentalt eftersom jag lämnade mina nära och kära i Helsingborg, men nu har jag kommit in i det. Jag fick kontakt med Nyköping ganska sent och besökte dem för provspel i februari. Jag kände direkt att det är en klubb där jag kan trivas, utvecklas och prestera, säger han.
Läs också Lämnade Hittarp – provtränar med allsvensk nykomling
Trots två segrar och ett kryss fick Hussein Hamzi chansen mot Sylvia, ett tecken på att Nyköping planerar att satsa på honom.
Han har ett förflutet i Landskrona BoIS ungdomsverksamhet, tog sina första seniorsteg i Högaborg och har de senaste säsongerna spelat i division 2 och division 3 med Hittarp. Han har även figurerat i Libanons landslag.
Men så sent som i vintras hade han tankar på att ta ett uppehåll.
– Jag var trött på fotbollen, det hände ingenting. Men sen ringde Falkenberg och ville att jag skulle provträna. Varför ska jag lägga ner när en allsvensk nykomling vill kolla på mig?, säger han.
Hussein Hamzi i samband med en av Nyköpings träningar.Bild: Foto: Privat
Det blev inget kontrakt med Hans Eklunds lag, men testet gav Hussein Hamzi nytt syre och sen kom Nyköping in i bilden.
– I början var det som sagt tufft att lämna Helsingborg men det visste jag att det skulle bli. Det påverkade mig mer under försäsongen, jag har jobbat hårt för att bibehålla fokus. Jag försöker omvandla det till en styrka både när det gäller motgångar på planen och utanför. Och jag får mycket stöd av klubben och mina lagkamrater, säger han.

Hussein Hamzi

Född: 16 mars 1995.

Bor: Nyköping.

Klubb: Nyköpings BIS.

Tidigare klubbar: Landskrona BoIS (ungdom), Högaborg och Hittarp.

Landskamper: 0, men har varit på läger med Libanons U- och A-landslag.

Kontrakt: 1+1 år.

Gå till toppen