Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Osäker start för dansutbildning i Ängelholm

Gymnasiesatsningen på en dansutbildning i Ängelholm har hittills inte väckt den efterfrågan man hoppades på. Det är osäkert om programmet kan starta.

Intresset för dans är stort i Ängelholm, inte minst genom Dansfabriken. Men som gymnasieutbildning har det hittills inte lockat.Bild: Sonny Thoresen
Dansintresset är mycket stort i Ängelholm. Åtminstone på fritiden. Dansfabriken bedriver framgångsrik verksamhet och har många aktiva ungdomar.
Det var grunden till tanken att starta en dansinriktning till estetprogrammet på Rönnegymnasiet i höst i samarbete med Dansfabriken.
Men det är inte säkert att det blir av.
Antalet ansökningar i gymnasievalet februari blev inte alls så stort som man hoppades på.
– Vi gjorde en marknadsundersökning för att bedöma förutsättningarna för att starta ett estetprogram med dansinriktning, och det var så många som då visade intresse, säger gymnasiechef Marcus Eek.
Han tror att det finns missuppfattningar om utbildningen som skapat tveksamhet hos de sökande.
– Det kan vara så att man tror att den inte ger samma poäng som de högskoleförberedande utbildningarna. Men dansinriktningen ligger ju under det estetiska programmet. Det är ungefär som samhällsprogrammet, fast med dans, säger han.
Han hoppas att fler ansökningar kommer in under omvalsperioden så att programmet kan starta i höst.
Gå till toppen