Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Billy Magnusson: ”Satt heder i att hålla så många nollor vi kan”

BoIS målvakt Amr Kaddoura svarade för ett par viktiga räddningar i toppmatchen borta mot Lindome.Bild: LUDVIG THUNMAN
Division 1 Södra
Lindome 0 (0)
Landskrona BoIS 0 (0)
Det blev mållöst och följaktligen delad poäng i det tidiga toppmötet mellan serieledande Lindome och trean BoIS. Omvittnat och dokumenterat målsäkre Robin Hofsö kunde inte vara med och det här var den andra raka 0–0-matchen
– Robin fick en djävulsk smäll mot Tvååker. Han fick en lårkaka som är stor så att den har gått mot knäleden. Skadan i sig är inte farlig, men svullnaden är så grov. Minsta lilla vrickning på knäet och vi kan hamna på en knäskada, berättar tränaren Billy Magnusson.
Mot Tvååker senast var det en dålig offensiv prestation, det var det inte mot Lindome.
– I dag var det inte konstigt. Det var en toppmatch som blev 0–0,
Men, och det här är starka papper, BoIS har bara släppt in ett enda mål på sex matcher. Det betyder alltså fem hållna nollor.
– Det är grunden till allting. Nu valde vi att spela väldigt högt i dag och klarade det också. Vi har jobbat hårt för att sätta en struktur. Det är mycket killarnas förtjänst. De gillar att försvara och det är en fördel. Vi har satt lite heder i att hålla så många nollor vi bara kan och verkligen jobba hårt för det.
Är det så stabilt som siffrorna visar eller har ni haft marginaler med er?
– Mot Trollhättan fick de två ribbskott efter fasta situationer, de var tunga där. Mot Oddevold var det aldrig farligt riktigt någon gång. Mot Oskarshamn, de fick en omställning och i övrigt är det inte mycket. Åtvidaberg väldigt lite, Tvååker ingenting. I dag, här fick Amr [Kaddoura] kliva fram och göra två riktigt bra räddningar. Så det är faktiskt stabilt. Jag tycker inte att det är konstigt att vi ligger på ett insläppt med tanke på chanserna, säger Billy Magnusson.
Matchen präglades av hög intensitet där Lindome var närmast segern.
– Det känns som att vi blev bestulna på en straff precis före paus, Max Mårtensson var nergjord. Sen har vi ett par bra omställningar där vi var nära. Bägge lagen ville föra och spela med hög press. Det var mycket dueller, men fair.
Gå till toppen