Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drottninggatan har blivit återvändsgränd när Hälsovägen asfalteras

Just nu är trafiken in till centrum norrifrån kraftigt decimerad. Både Hälsovägen och Drottninggatan är avstängda för trafik.

Just nu förbereds Hälsovägen för asfaltering. Här genom att det översta befintliga lagret fräses bort.Bild: Peter Ferm
Asfalteringsarbetena i centrala Helsingborg fortsätter. Just nu är det framför allt på sträckan från och med Hälsovägen och söderut fram till Stortorget arbetet är mest intensivt och där gatu-avstängningarna skapar mest problem.
Läs också Nu stängs Hälsovägen av i sex dagar
Från och med måndagsmorgonen och fram till och med sent på onsdag kväll är Hälsovägen från Kopparmölleplatsen och ned hela vägen till Drottninggatan avstängd för trafik. I den andra riktningen, upp och ut ur centrum går det dock att köra.
Drottninggatan är helt avstängd utanför Stadsteatern.
I korsningen Drottninggatan och Hälsovägen är vägbanan helt avspärrad utanför stadsteatern. Det betyder att det inte går att passera här varken norrut eller söderut.
Det är inte bara bilisterna som har det svårt att komma runt i centrum. På flera ställen är också övergångsställena avstängda.
De flesta avspärrningarna i centrum är gjorda för att reglera biltrafiken men på sträckan från Konserthuset och söderut till Stortorget är också de flesta övergångsställena avstängda. Den som ska över gatan får räkna med en lite längre promenad än man först tänkt sig.
Men allt är inte avspärrningar. Sedan en tid tillbaka har Nedre Långvinkelsgatan återfått sin ursprungliga enkelriktning efter en tillfällig förändring i slutet av april månad då Hälsovägen stängdes av helt och hållet under sex dagar.
Läs också Bilar fast i centrala Helsingborg – luddig skyltning skapade problem
Enligt Helsingborgs stad ska asfalteringsarbetena på sträckan från Kopparmölleplatsen och ned till Stortorget vara klara till den 23 maj. Under den perioden flyttas avspärrningarna om beroende på var asfalteringarna pågår.
Redan vid Tågagatan märks avstängningen av Drottninggatan av. Men enligt en boende på Drottninggatan var det många som ändå körde in – och fick vända vid avspärrningen.Bild: Peter Ferm
Samma tidsrymd och arbetsgång gäller för asfalteringsarbetena som pågår i den södra delen av centrum på sträckan från Trädgårdsgatan till Tingsrätten utmed Järnvägsgatan. Också här ska allt vara klart den 23 maj.
Arbetena är omfattande och pågår under dygnets alla timmar vilket kan innebära en hel del störningar för dem som bor i centrum.
Orsaken till arbetena är framför allt att staden bygger om bland annat paradgatan genom centrum för att passa den nya busslinjen Helsingborgsexpressen, som ska börja trafikera stan i juni.
Mer detaljerad information om avstängningarna finns på stadens hemsida på den här länken.
Gå till toppen